Mamure tren istasyonunda şehitler anıldı

05 Ocak 2023 Perşembe 13:49
Mamure tren istasyonunda şehitler anıldı
OSMANİYE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen "Osmaniye Şehitlerine Yürüyor" programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı.
Şehit Kaymakam Saim Bey Dağından tören alanına kadar yürüyüş yapan izci grupları ve atlı grupları Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. İzci öğrenci, yürüyüş sırasında taşınan Türk bayrağını öperek, Vali Erdinç Yılmaz’a teslim etti.
Osmaniye Belediyesi organizasyonunda Osmaniye Valili öncülüğünde Mamure tren istasyonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Zafer Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş Kuran-ı Kerim okuyup akabinde Türkçe mealini açıkladı. İl Müftü Yardımcısı Muhammet Değirmenci tarafından şehitlerimiz için dua yapıldı.
Okunan duaların ardından Sivil Toplum Kuruluşları adına Osmaniye Kültür Sanat Tarih Turizm Derneği Başkanı İsmet İpek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İpek konuşmasında, ‘Şehit Saim bey başta olmak üzere şehitlerimizin manevi huzurunda hem milli mücadelenin gururunu hem de 100. Yılını kutlayacağımız cumhuriyetin coşkusunu yaşıyoruz" dedi. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi:
"Tarihi kahramanlıklarla dolu bu milletin, tarihe yön veren mücadeleleri olmuştur. Tarihin unutmadığı mücadelelerden birisi de Mamure tren istasyonunda Kaymakam Saim Bey ve arkadaşları tarafından verilmiştir. O kahramanlar şehit oldu bu vatanı bize bıraktı. Bize düşen en önemli görevlerden biri bu kahramanlarımızı asla unutmamaktır. Geçen yıl aldığımız kararla adını her daim hatırlayacağımız Şehit Kaymakam Saim Bey Dağı adını belediye başkanımızın da destekleriyle verdik.”
Törenin son bölümünde Mamure şehitler anıtına karanfiller bırakılarak, dualar okundu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.