Komple yıkılabilir uyarısı yapılan köprünün 8 kirişi değiştirilecek

06 Nisan 2023 Perşembe 09:56
Komple yıkılabilir uyarısı yapılan köprünün 8 kirişi değiştirilecek
ADANA'da D-400 kara yolu Karaisalı otoyol bağlantı köprüsünde hasar alan kirişlerle ilgili uzmanların 'komple çökebilir' uyarısıyla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü harekete geçti. Köprünün hasarlı olan bölümünde 8 kirişin yıkım çalışması başladı. Yıkımın ardından yeni kirişlerin yerleştirilmesi ile çalışmanın kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. 
Adana-Mersin D-400 kara yolu üzerindeki Karaisalı gişeleri otoyol bağlantı köprüsü kirişlerindeki hasar dikkat çekti. Köprü kirişlerinin betonundan ayrılmış, açıkta görülen demirleri, kopan kabloları ve dökülen beton parçaları korkutan bir görüntü sergiledi. Üzerinden ağır araçların geçtiği köprünün hasar gören kirişlerin altından geçen yola da güvenlik amaçlı dubalar yerleştirildi. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay, 10 gün önce otoyol bağlantı köprüsünde inceleme yaptı. Yüksek tonajlı bir aracın çarpması sonucu kirişlerin ağır hasar almış olduğunu söyleyen Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay, köprünün bu haliyle kullanılması durumunda bir deprem etkisine gerek kalmadan komple çökme riski olduğu konusunda uyarılarda bulundu. 
KİRİŞLER YENİLENECEK
Demirören Haber Ajansı'nın () köprüdeki tehlikeli durumu gündeme getirmesinin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü 5'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Köprünün hasar alan bölümünde yol trafiğe kapatıldı. Tek taraflı trafik akışının sağlandığı bölgede iş makineleri hasarlı 8 kirişin yıkımı için çalışma başlattı.
Yıkım ve inşaat çalışmalarını yürüten firmanın şantiye şefi Yasin Yıldız, "Bu köprü Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören yapılardan bir tanesi. Köprünün ana gövdesi ile alakalı bir sıkıntı bulunmuyor. Köprünün sadece bir bölümünde 8 adet hasarlı kirişimiz var. Hasarlı kirişlerin yıkım çalışmalarına başladık. Bunları yenileri ile değiştireceğiz. Tam bir tarih yok ama çalışmanın tamamlanması çok uzun sürmeyecektir" diye konuştu.  ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.