Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele Merkezi'nde sona doğru

25 Ocak 2023 Çarşamba 16:13
Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele Merkezi'nde sona doğru
OSMANİYE Hasanbeyli Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Merkezi Projesi'nde sona doğru gelindi. Merkezde incelemelerde bulunan Vali Erdinç Yılmaz, “Hasanbeyli Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Merkezimiz tamamlanmak üzere, inşallah en kısa sürede faaliyete geçmesi için gayret ediyoruz. Gerçekten Türkiye’de bir ilk, örnek olacak model bir proje” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz, yapımında sona yaklaşılan Hasanbeyli Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Merkezi binasında incelemelerde bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Yılmaz daha sonra kompleksi gezdi.
Hamit Coşkun, merkezin 23 dönümlük arazi içerisinde 2 bin 500 metrekare kapalı alanı ile aynı anda 50 kişiye hizmet verecek şekilde projelendirildiğini dile getirerek, merkezde bireysel terapiler, grup terapileri, Sağlık Bakanlığı onaylı detoks programı, bireysel eğitimler, aile eğitimleri, atölye çalışmaları, meslek edindirmeye yönelik eğitimler, konferanslar, motivasyon etkinlikleri ve terapi bahçelerinin yer alacağını söyledi.
Vali Erdinç Yılmaz, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Hasanbeyli Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Merkezi’miz tamamlanmak üzere, inşallah en kısa sürede faaliyete geçmesi için gayret ediyoruz. Gerçekten Türkiye’de bir ilk, örnek olacak model bir proje” dedi.
Bağımlılıkla mücadele anlamında merkezde her türlü imkanın hazırlandığını aktaran Vali Yılmaz, Merkezin, bağımlı bireylerin bağımlılıktan kurtulması için tüm aşamaların etkin bir şekilde sürdürülecek şekilde yapıldığını kaydetti. Hasanbeyli Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Merkezi’nin bağımlılıkla mücadelede önemli bir rol üstleneceğini de belirten Vali Yılmaz, merkezde görev alacak personelin bağımlılıkla mücadele konusunda istekli ve gönülden mücadele etmek isteyen personeller olacağını söyledi. Binanın yapılmasını sağlayan İl Özel İdaresi, yüklenici firma ve emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür eden Vali Yılmaz, “Uyuşturucu ile mücadele anlamında bütün alanlarda çalışmalarımızı en etkili şekilde sürdürüyoruz. Burası da bize bu mücadelede çok büyük katkı sağlayacak bir merkez olacak. Ülkemize, Osmaniyemiz'e hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
MERKEZDE SERA DA OLACAK
Merkezin sera yapılacak alanında da incelemelerde bulunan Vali Erdinç Yılmaz, “Burası sera yapacağımız ve aynı zamanda hayvancılıkla ilgili çalışma yapacağımız alan. Bütün eklentileriyle beraber Türkiye’de bir ilk, model olacak bir proje. Bu projenin başarılı olacağına inanıyoruz, örnek olması açısından da çok kıymetli. Bütün alanlarıyla birlikte şubat ayının sonunda faaliyete geçmiş olacak” dedi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.