Jandarmadan şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

05 Nisan 2023 Çarşamba 10:18
Jandarmadan şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar
OSMANİYE İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.
İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen iftar programına Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, diğer protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ile gaziler ve aileleri katıldı. İftar öncesinde Vali Erdinç Yılmaz, şehit ailelerinin ve gaziler ile ailelerinin bulunduğu masaları dolaşarak bir süre sohbet etti.
İftar programı Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Ali Çakmak yemek duası yaptı.
Programda konuşan Vali Erdinç Yılmaz, "Bütün şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Gazilerimizden ebedi hayata irtihal etmişlerin mekanı cennet olsun, dualarımızı gönderiyoruz. Siz kıymetli şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz ile ne kadar gururlansak az. Sizlere minnettarız. Bu cennet vatanın korunmasında gösterdiği üstün kahramanlık ve canını seve seve veren şehitlerimizin olması vatanımızı daha kutsal, daha kıymetli yapıyor. Şehitlerimiz rahat uyusun, bizler bu vatana sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu cennet vatanı, ebedi vatan kabul ettik ve vatan olarak da devam ettireceğiz. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin her zaman yanınızdayız, sizlerle olmaktan her zaman gururluyuz. İyi ki varsınız, Allah sizlere sağlık, sıhhat versin. Şanlı gazilerimizle de ne kadar gururlansak az. İyi ki varlar, Allah onlardan razı olsun. 6 Şubat'ta yaşadığımız büyük felaketten dolayı bu Ramazan'da hüzünler yaşıyoruz. Allah bir daha yaşatmasın. Başta Osmaniyeli hemşehrilerimiz olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun” dedi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.