Herkes arsa ararken o arsasını bağışladı

13 Mart 2023 Pazartesi 13:08
Herkes arsa ararken o arsasını bağışladı
ADANA’da deprem felaketinin ardından vatandaşlar müstakil evlere yönelip bu amaçla arsa arayışına girerken ve arsa fiyatları astronomik şekilde yükselirken 77 yaşındaki Hikmet Aslansarı, 215 metrekare arsasını Çukurova Belediyesi’ne bağışladı.
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle müstakil evlere ilgi arttı. Talebin artması ve fırsatçı satıcıların etkisiyle fiyatlar da astronomik şekilde yükselmeye başladı. Hikmet Aslansarı, Şambayadı bölgesinde bulunan arsasını belediyeye bağışlamak istediğini belirterek, Başkan Soner Çetin’den randevu aldı. Başkan Soner Çetin’in 2 yıl önce Sarıhamzalı Camisine yardım ettiğini hatırlatan Hikmet Amca, “Soner Çetin’i tanıyorum. Dürüstlüğünü biliyorum. İki yıl önce cami için yardım istediğimizde hiç tereddüt etmedi ve camimizin fayanslarını yaptırdı. İyi yerlerde kullanacağından emin olduğum için ben de arsamı Çukurova Belediyesi’ne bağışlamak istiyorum. Ben Rahmetli Ecevit’in siyasini yapan bir insanım. Soner Çetin’i de Karaoğlan olarak görüyorum. Bundan dolayı kendisini çok seviyorum. İnanıyorum ki başkan bu arsayı en doğru şekilde kullanacaktır” dedi.
Bu davranıştan oldukça etkilenen Başkan Soner Çetin de Hikmet Aslansarı’ya teşekkür etti. Başkan Soner Çetin, 2 yıl önce iyilik olarak değil, görevimiz gereği yaptığımız bir şey bugün farklı bir şekilde ödüllendiriliyor. İbadethaneler konusunda ne kadar duyarlı olduğumuz herkes tarafından biliniyor. Biz görevimizi yaptık. Kendisi Ecevit terbiyesi ile yetişmiş, değerli bir insan” diye konuştu.
FIRSATÇILARA TEPKİ
Deprem sonrası insanların yüksek katlı binalardan kaçtığını ve müstakil yapılara yöneldiğini belirten Başkan Soner Çetin, “Hemşehrilerimiz müstakil ev yapmak için arsa arayışına girdi. Bunu fırsat bilenler 2 liralık arsayı 10 liraya satma çabasında. Bu fırsatçılar belki Hikmet amcanın bu davranışından dolayı biraz utanırlar” dedi. ()

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.