Hatay Valisi Masatlı, basın mensuplarının bayramını kutladı

24 Temmuz 2023 Pazartesi 15:16
Hatay Valisi Masatlı, basın mensuplarının bayramını kutladı
HATAY Valisi Mustafa Masatlı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Defne İlçesi Bostancık Mahallesi'nde gerçekleştirilen organizasyonda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Mustafa Masatlı, doğru, tarafsız, ilkeli ve özgür basının varlığının demokrasi tarihi açısından oldukça hayatî ve vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu söyledi. Basının, toplumda farkındalığı artırmak, toplumu doğru istikametlere  kanalize etmek ve aydınlatmak gibi önemli görevleri olduğunun altını çizen Masatlı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi basın, ‘milletin müşretek sesidir’" dedi.
Basının önemine vurgu yapan Vali Masatlı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Basın, bir anlamda gücünü ait olduğu toplumun dinamik değerlerinden alır ve bu değerlerin korunması adına kendi üzerine düşeni hakkaniyet anlayışıyla yapar. Bunu yaparken de kendi hür vicdanının sesine kulak verir. Bir ülkenin basını özgürse o toplum daha gelişmiş, farkındalığı daha artmış, demokrasisine daha bağlanmış, insan hak ve hürriyetini daha önceliği kabul etmiş demektir. Tüm bunlar, medeni toplumların özellikleridir. Temennim o ki, basın mensuplarımızın bahtına hep güzel şeylerin haberini yapmak düşer.”
Vali Masatlı, konuşmasının ardından basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.