Geçen yıl zarar gören patates üreticisi bu sezon umutlu

04 Nisan 2023 Salı 10:12
Geçen yıl zarar gören patates üreticisi bu sezon umutlu
ADANA’da geçen yıl mart ayında meydana gelen don olayları yüzünden rekoltesi yüzde 60 düşen patates üreticileri, bu yıl mevsimsel şartların iyi olması nedeniyle dönüm başına 4-5 ton rekolte bekliyor.
Adana’da geçen yıl Mart ayında 2 kez etkili olan zirai don nedeniyle yaklaşık 50 bin dekar arazide üretimi yapılan patates bitkilerinin yanması yüzünden rekolte yüzde 60 düştü. Yaklaşık 150-170 bin ton patates hasadı yapılan kentte bu kez istenen hava şartları yaşanınca ürünler tarlada sağlıklı şekilde filizlendi. 
Bu sezon Kasım-Aralık aylarında 55 bin dekar alana patates ekimi yapıldığını belirten Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, geçen yıl umduğunu bulamayan çiftçilerin gelecek ay bereketli hasat dönemi yaşayacaklarını söyledi. İncefikir, dönüm başına 4-5 ton rekolte beklediklerini anlattı.
EN ERKEN ADANA’DA YETİŞİYOR
Türkiye’de patatesin en erken Adana’da yetiştiğini ve gelecek ay hasadının yapılacağını vurgulayan İncefikir, “Türkiye genelinde 5.5 milyon rekolte var ve en çok ekim Konya, Nevşehir, Niğde gibi illerde yapılıyor. Fakat Adana’yı bu illerden ayıran, erkenci yani turfanda özelliği. Gidişat şu an için iyi. Mevsimsel olarak sürprizler yaşanmazsa iyi rekolte bekliyoruz” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.