Erasmus öğrencileri, Türkiye’nin en uzun sahilinde temizlik yaptı

30 Kasım 2022 Çarşamba 14:48
Erasmus öğrencileri, Türkiye’nin en uzun sahilinde temizlik yaptı
ERASMUS Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Hatay’a gelen Polonya, Hırvatistan, Litvanya ve İtalyalı öğrenciler, Türk öğrencilerle sahil temizliği yaptı. Kültür, vatandaşlık ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler, Samandağ ilçesinde bulunan Türkiye’nin en uzun sahilinde çöp topladı.
Türkiye Ulusal Ajansı (TUA) tarafından desteklenen Erasmus Okul Ortaklığı Projesi kapsamında, Polonya, Hırvatistan, Litvanya ve İtalyalı öğrenciler Hatay’a geldi. Proje kapsamında, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ile Nami Veysoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin de dahil olduğu projede kültür gezileri yapıldı. Kentteki ören yerlerin gezildiği ve karşılıklı olarak kültür gösterilerinin yapıldığı proje kapsamında, iklim değişikliğine de vurgu yapıldı. Bu kapsamda, kentteki Karaçay Barajı’ndaki arıtma tesisini gezerek çeşitli bilgiler edinen öğrenciler daha sonra Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise en uzun 10’uncu Samandağ sahilinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER, SAHİL TEMİZLEDİ
Nami Veysoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Suham Şamlı, bu proje ile amaçlarının küçük yaştaki çocukların iklim değişikliğine karşı bir adım atmalarını sağlayarak, bu konuda farkındalık oluşturarak bu değişikliği en aza indirmek için çaba göstermek olduğunu söyledi.
Öğrenciler ile sahil temizliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Polonyalı öğretmen Magdalena Kopaczyk, “Sahil temizliği yapmaktan mutluluk duyuyorum. Ama artık sahillerdeki kirliliğe son vermemiz gerekiyor. Bu proje dolayısıyla Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok muyluyum. Doğayı temiz tutma konusunda herkesin yapması gereken bir şey var, burayı temiz tutalım, temiz değilse temizleyelim ve korumaya devam edelim” dedi.
Bu projede yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Litvanyalı öğretmen Violeta Grigaliuniene, emeği geçen herkese teşekkür ederek, Türkiye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
'ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK'
Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyen Litvanyalı 7’inci sınıf öğrencisi Eva Dzinic, “Bu etkinlik sayesinde çok şey öğrendik. Sahil temizliği çok önemli bizde bu proje kapsamında çöpleri temizledik. İnsanlara sahile çöp attığında, denizdeki ve sahildeki canlılar zarar görüyor. Bu yüzden insanların sahile çöp atmaması gerekiyor. Bu konuda dikkatli olması gerekiyor” dedi. Yurtdışından gelerek burada aynı projede yer alan öğretmen ve öğrencilerle çok güzel vakit geçirdiklerini söyleyen Hatay Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) 7’inci sınıf öğrencisi Ela Cemre Oduncu da, sahil temizliği ile beraber bu proje kapsamında çok şey öğrendiklerini aktardı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.