Elektrik alanı öğrencileri Avrupa’da  'Elektrik 4.0 Yüksek Gerilim' stajı gördü

03 Ocak 2023 Salı 12:13
Elektrik alanı öğrencileri Avrupa’da  'Elektrik 4.0 Yüksek Gerilim' stajı gördü
ADANA İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen 'Elektrik 4.0 Yüksek Gerilim' mesleki eğitim öğrenici ve personel hareketliliği projesi kapsamında 18 öğrenci Avrupa’da staj gördü.
Bünyesinde Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanı bulunan konsorsiyum üyesi mesleki ve teknik anadolu liselerinin faaliyet ortaklığı ile yürütülüyor. Proje kapsamında konsorsiyum üyesi okullardan yüksek gerilim dalında eğitimlerine devam eden toplam 18 öğrenci 3 alan öğretmenin refakatinde Portekiz’in Braga kentinde 21 gün süreli staj faaliyeti gerçekleştirdi. Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanında hali hazırda eğitim öğretimlerine devam eden proje katılımcısı öğrenciler, 21 gün süre ile Portekiz’in Braga şehrinde gerçekleştirdikleri staj faaliyeti kapsamında teknik eğitimini aldıkları alanın uluslararası boyutunu görme, alanda yapılan çalışmaları yerinde uygulayarak deneyimleme ve mesleklerinin geleceğe yönelimi konusunda daha derin anlayış geliştirme fırsatlarıyla bulundu. Ayrıca, proje katılımcısı öğrencilerin proje faaliyetleri kapsamında elde ettikleri uluslararası staj tecrübesi ile mezuniyet sonrası gerek ulusal gerek ulus ötesi istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına katı sağlandı. Bulundukları ülkenin ve bölgenin sosyal ve kültürel özelliklerini tanımaları amacıyla kültürel faaliyetlere de dâhil edilen öğrenciler özelde Braga ve Portekiz, genelde ise Güney Avrupa hakkında bilgi sahibi olurken farklı kültürlere tolerans geliştirmiş ve kültürler arası etkileşim farkındalığı kazandı. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, "Ülkemizin sosyo-ekonomik kalkınması ve refah seviyesinin artırılmasında Mesleki Eğitim faaliyetleri hayati önem taşımaktadır" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.