Depremzedelere psikososyal eğitimler başladı

02 Mart 2023 Perşembe 13:41
Depremzedelere psikososyal eğitimler başladı
MİLLİ  Eğitim Bakanlığınca, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili sarsan depremlerinden etkilenen depremzede öğrenci ve velilere psikososyal destek hizmeti Niğde’de verilmeye başlandı.
Depremzedelere verilmeye başlanılan psikososyal eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "6 Şubat’ta yaşadığımız ve 11 ilimizi etkileyen depremler nedeniyle ilimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz için Niğde Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz koordinesinde 24 psikolojik danışman öğretmenimiz ile gönüllü psikososyal destek ekibi oluşturduk. Ekip üyesi öğretmenlerimiz kredi yurtlar kurumunda günlük olarak destek çalışmalarına devam etmektedir. Niğde kredi yurtlar kurumu yurtlarında misafir edilen depremzedeler odalarında ziyaret edilerek Psikososyal Destek Hizmetlerinden yararlanabilecekleri bilgisi verildi, bu ziyaretler sonucu Psikososyal Destek Ekibine ulaşarak destek talebinde bulunanlara Psikososyal Destek Hizmeti verilmeye devam ediyor" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.