Depremzede çocuklara Şekeronya Çocuk Müzikali moral oldu

11 Mart 2023 Cumartesi 14:29
Depremzede çocuklara Şekeronya Çocuk Müzikali moral oldu

MERSİN, ()-MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yaşanan asrın felaketinin ardından, 'Şekeronya Çocuk Müzikali' ile çıktığı turnede Kahramanmaraş ve Adıyaman'da çadır kentte kalan miniklerle bir araya gelerek keyifli vakit geçirmelerini sağladı. 
Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) depremzede çocukların yaralarını sarmak amacıyla sahneye koyduğu 'Şekeronya Çocuk Müzikali' turnesi kapsamında ilk olarak Kahramanmaraş'ta çocuklarla bir araya geldi. Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampusu Çadır kentinde 250 depremzede çocukla bir araya gelen MDOB ekibindeki makyözler gösteri öncesi miniklerin yüzlerini boyamayı ihmal etmedi. Ardından haylaz çocuk Fırıldak'ın evden kaçmasından sonra yaşadıklarını konu edilen Şekeroya Çocuk Müzikali'ni sahnelerken miniklerde gönüllerince eğlenerek bol bol kahkaha attı.
MDOB ekibi daha sonra ise Adıyaman'a geçti. Merkez Ç-9 Atasay Çadırkent'te, Işıl Cavga Bölükbaşı, Mehmet Erkoç, Ayşin Alev Lal, Orhan Güllüler, Pınar Duygu Çınar, Kazım Erdem Özdemir, Ayşegül Devrim Dinçer ve Ayşe Pınar Balay başlıca rolleri paylaştığı eseri sahneledi. Müziklerini Murat Cem Orhan'ın yaptığı, librettosu Nazlı Zeynep Ergüven' e ait olan eseri Süleyman Tekin yönetirken koreografisini ise Berna Turhan İleri üstlendiği oyunu izleyen çocuklara çeşitli hediyelerde dağıtıldı. Oyunu izlerken gönüllerince eğlenip acılarını bir nebzede olsa unuturken Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile günün anısına fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
MDOB ekibi, 12 Mart Pazar günü saat 16:00'da ise Diyarbakır Çadırkent'te çocuklarla bir araya gelecek. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.