Çukurova’da psikolojik ilk yardım başladı

12 Şubat 2023 Pazar 12:29
Çukurova’da psikolojik ilk yardım başladı
ÇUKUROVA Belediyesi, yaşanan sarsıcı deprem afetinden etkilenen çocuklara ve yetişkinlere psikolojik destek seferberliği başlattı.
Deprem faciasından sonra evlerine giremeyen ve büyük panik yaşayan Çukurovalıların tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışan, belediyenin ana ve ek binaları başta olmak üzere, kreşleri, kadın sohbet evleri, emekli dinlenme evlerinin yanı sıra tüm tesisleri halka açan Çukurova Belediyesi, buralarda kalan vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Başta çocuklar olmak üzere, depremden etkilenen her yaştan vatandaşın yanı sıra, afetin vurduğu diğer komşu şehirlerden gelen depremzedelere psikolojik destek vermeye başlandı.
Yetişkinler gibi duygu ve düşüncelerini ifade etmekte zorlanan, yaşanan deprem korkusunu ve oluşturduğu olumsuz yaşam koşullarının yarattığı stresle baş etmekte zorlanan çocuklar için psikolojik terapi seansları düzenleniyor. Oyun terapileri ve psikologlarla grup çalışmalarına katılan çocuklar, hem eğleniyor hem de yaşadıkları travmatik stres bozukluklarından kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor. 
Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’nün psikoloğu Kader Fakılar, depremin ikinci gününden itibaren psikolojik ilk yardım terapileri uygulamaya başladıklarını söyledi. Çukurova Belediyesi olarak halkın ruh sağlığını güçlü tutmaya çalıştıklarının altını çizen Kader Fakılar, deprem sonrası yetişkin bireylerde yerinde duramama, ani irkilmeler yaşama, uyku düzeninin bozulması, güvensizlik, yabancılaşma, sosyal geri çekilme gibi bilişsel, fiziksel ve sosyal tepkilerin oluşabildiğini belirterek, çeşitli grup ve kişisel terapilerle tesislerde misafir ettikleri Çukurovalıların en az hasarla süreci atlatılması için çaba gösterdiklerini belirtti. 
BAŞKAN ÇETİN: HER YAŞA DEPREM SONRASI PSİKOLOJİK DESTEK ÇOK ÖNEMLİ  
Beden salığı kadar ruh sağlığının da normalleşme sürecinde çok önemli olduğunu söyleyen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, belediye psikologlarının her yaştan depremzedeyle ilgilendiğini belirterek, deprem sonrası özellikle çocuklar ve kadınlarda yaşanabilecek travma ve ruhsal çöküntülere psikolojik destek sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Belediyenin tüm birimlerinde kalan Çukurovalılara ev sıcaklığında hizmet vermeye çalıştıklarını açıklayan Başkan Çetin, isteyen ve ihtiyaç duyan her Çukurovalının Tesisler Müdürlüğü’ne başvurarak, ücretsiz bir şekilde psikologlarla görüşebileceklerini hatırlattı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.