Büyükşehir’den, ‘Çocuk Hakları Durağı’

21 Kasım 2023 Salı 12:20
Büyükşehir’den, ‘Çocuk Hakları Durağı’
ADANA Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bir toplu taşma durağını mesajlarla donatarak, çocuk hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamak için harekete geçti.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Çocuk  Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından, çocuk haklarını korumak, çocuk haklarına dikkat çekmek, her çocuğun doğuştan bazı haklara sahip olduğunu, çocukların sahip olduğu hakların korunduğunu vurgulamak ve farkındalık oluşturup,  bu konuda toplumu bilgilendirmek adına bir durağa çeşitli mesajlar donatıldı. Yüreğir ilçesi, Selahattin Eyyubi Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki bir durak "Çocuk  Hakları Durağı" olarak belirlendi.
Durak, “Çocuk Hakları Sözleşmesi” maddeleri ve olası olumsuz durumlarla karşılaşılması halinde ulaşılabilecek numaralar ile donatıldı. Böylelikle çocukların eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi temel haklarının gözetilmesi konularında farkındalık oluşturulmasına katkı sağlanması hedefleniyor.  ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.