Bilişim Köyleri için imzalar atıldı 

25 Mayıs 2023 Perşembe 10:37
Bilişim Köyleri için imzalar atıldı 
MERSİN'de, 'Milli Teknoloji Hamlesi' hedefleri doğrultusunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Valilik işbirliğiyle başlatılan 'Bilişim Kenti Mersin' vizyon projesi kapsamında, Bilişim Köyleri kuruması için işbirliği protokolü imzalandı.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, 'Bilişim Kenti Mersin' vizyon projesi toplantısı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen ve proje paydaşlarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Pehlivan; "Bilgi temelli teknolojinin varlığını her geçen gün daha da çok hissettirdiği bir dönemde yaşıyoruz ve bu süreçte Mersinli teknoloji tutkunu gençlerimizin yoluna ışık tutmak için Hazine ve Maliye Bakanlığımızın destekleriyle bu projeyi hayata geçiriyoruz. Gençlerimizin fikirlerini ortaya koyabilecekleri, yazılım yapabilecekleri, proje ve ürün geliştirebilecekleri bu alandaki çalışmalar ile Mersinimizi Bilişim Kenti haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Mersin'in sahip olduğu potansiyelini, genç nüfusunu ve konumunu, sürdürülebilir ekonomik büyümeye dönüştürmek için katma değeri yüksek alanlardan biri olan bilişim sektörünün, Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Valiliğimizin işbirliğiyle başlatılan 'Bilişim Kenti Mersin' vizyon projesi kapsamında; gençlerin fikirlerini ortaya koyabilecekleri, yazılım yapabilecekleri, proje ve ürün geliştirebilecekleri Bilim Köyleri kurulması, Teknopark'ın kapasitesinin geliştirilmesi; iş dünyası ile işbirliği ve koordinasyon içinde yeni nesil ar-ge merkezlerinin kurulmasının teşvik edilmesi, genç girişimciler için fon oluşturulması, Akdeniz Bilişim Zirvesi, Bilişim Teknolojileri Fuarı, Bilişim Kariyer Fuarı gibi çalışma ve faaliyetler yer alıyor.
Mersin Valiliği, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği arasında Bilişim Köyleri kurulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalanarak ilk adım atıldı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.