Başkan Erdem'den borçlanma yetkisine karşı çıkan meclis üyelerine tepki

09 Temmuz 2023 Pazar 13:31
Başkan Erdem'den borçlanma yetkisine karşı çıkan meclis üyelerine tepki
CEYHAN Belediye Başkanı Hülya Erdem, EYT ve deprem tazminatı için belediye meclisinde alınan kararla, borçlanma yetkisini öngören teklifin reddedildiğini bildirdi. Başkan Erdem, borçlanmaya karşı çıkan meclis üyelerine tepki gösterdi.
Ceyhan Belediyesi'nde, belediye bünyesinde çalışırken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olanlar ile Cumhurbaşkanlığı kararıyla ödenecek deprem tazminatı için borçlanma yetkisini öngören teklifin reddedildi. Belediye Başkanı Hülya Erdem, borçlanma yetkisine karşı çıkan bazı belediye meclis üyelerine tepki gösterdi. Başkan Erdem,  "Tüm emektar çalışanlarımızın altı ay süreli deprem tazminatını ödeyebilmek için borçlanma yetkisi istedik. Sanki suç, sanki günah işledik. Yedi benzemez bir oldu Belediye Meclisi’nde; haklı talebimize duvar ördüler, engel oldular. Biz her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduk. Emek yüce bir değerdir. Bu doğrultuda belediyemizde; EYT kapsamında emekli olacak çalışanlarımızın mağdur olmaması adına bir talebimiz oldu. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda, emektar çalışanlarımızın 6 ay süreli deprem tazminatını ödeyebilmek için borçlanma yetkisi istedik. Sanki suç, sanki günah işledik. Yedi benzemez bir oldu, Belediye Meclisi’nde oldukça haklı talebimize duvar ördüler, engel oldular. Belediyemizde çalışma barışının korunması, halkçı hizmetlerimizin kesintisiz sürmesi, emek ve özgürlük kapsamında hakların verilmesi için kimse önümüzde duramaz. Biz şanlı hizmet bayrağını Ceyhanlının gönlüne taşımış, onlardan aldığımız güç ve destekle yolumuza durmadan devam etmenin onurunu yaşıyoruz. Kim coşkun akan hizmet selinin önünde durabilir? Herkes işine bakacak biz çalışmalarımızı aralıksız sürdürüp destan yazmaya devam edeceğiz. Boyun eğmek yok, yılgınlık yok. İşimiz hizmet gücümüz millet" dedi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.