Başkan Bozdoğan: Tarsus, Mersin ve Adana’nın merkezi olacak

15 Haziran 2022 Çarşamba 14:32
Başkan Bozdoğan: Tarsus, Mersin ve Adana’nın merkezi olacak
TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Çukurova Bölgesel Havalimanı ile Tarsus'un Adana ve Mersin’in merkezi olacağını söyledi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan katıldığı bir canlı yayın programında spordan, sanata, faaliyetlerden, çalışmalara kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bozdoğan, Tarsus’un Marmara’dan sonra gelişmeye en aday yer olduğunu belirterek, Tarsus’un demir yolu, deniz yolu, organize sanayi bölgeleri ile ciddi bir lojistik merkez yapısına sahip olduğunu ifade etti. Açılacak olan havalimanına 'TAM’ dediklerini belirten Başkan Bozdoğan, ‘’ Havaalanı açılacak, ismine TAM diyorum, Yani Tarsus, Adana, Mersin ve buradaki tek merkez o olacak. Hem Adana'nın hem Mersin'in hem de Tarsus'un kullanacağı bir havalimanı. Tarsus jeopolitik olarak da çok şanslı’’ diye konuştu.
'TARSUS İL OLMALI'
Tarsus’un il olmasına yönelik çeşitli açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, ciddi kapsamlı bir proje üzerine çalıştıklarına değinerek, "Tarsus dolu dolu bir kent. Buranın il yapılması haklarını alması demektir. Bu kentin haklarını mutlaka alması gerekiyor. İl olduğumuz zaman güçlü bir Tarsus markası ortaya konulacak ve bizde Tarsus'un tarihini çok net bir şekilde ortaya koyacağız. Biz Tarsus’un, il olacak bir kentin en az 3 tane meydanının olmasını istiyoruz. Çok büyük bir lansman yapılacak, ama gerçekleri anlatarak yapacağız. Bu kentin haklarını almak için bu mücadeleyi vereceğiz. Tarsus hiçbir zaman üvey evlat muamelesi görmemeli. Gerçekten İlle de Tarsus. Tarsus'un il olması için her şeyi en kısa zamanda yapacağız’’ dedi.
Belediyenin mali durumu ve kasası hakkında bilgiler veren Başkan Bozdoğan, "Belediyemiz şu an tamamen artıda. Ama ekonomik durumlar çok zorlaştı. 92 milyon ve 34 milyon liralık bir asfalt ihalesi yaptık" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.