Atıl tarım arazileri üretime kazandırıldı, ilk hasat yapıldı

26 Haziran 2023 Pazartesi 14:35
Atıl tarım arazileri üretime kazandırıldı, ilk hasat yapıldı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ  (Mersin), ()-  MERSİN'de  Erdemli Belediyesince toprakla buluşturulan buğdayların hasadı yapıldı.

Erdemli Belediyesi'nin, ‘Buğday Ekim Projesi’yle, 49 köyden 490 üretici Ekim ayında toprağı tohumla buluşturdu. Olgunlaşan buğdaylar törenle hasat edildi. Hasatta konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  üreten, üretilen artı değer katmak için gayret ettiklerini ifade etti. Başkan Tollu, "Torosların zirvesinde 49 köyümüzde 490 çiftçimize dağıttığımız tohumluk buğdayımızın hasadına geldik. Ülke kalkınmasının en önemli faktörlerinden bir tanesi üretim. Düne kadar yaylalarda ekilmeyen, biçilmeyen tarlalarımızın işler hale getirdik ülke kalkınmasına çok ciddi katkımız olduğunu düşünüyoruz" dedi.
ÇİFTÇİYE KAZANDIRAN PROJE
Torosların zirvesinde yaşayan çiftçiler ise belediyenin ücretsiz olarak buğday tohumu desteği ve mazot yardımı yapmasından oldukça memnun. Belediyenin verdiği destekle toprağını ektiğini ve bu yılki hasattan memnun kaldığını ifade eden çiftçi Mesut Topal, "Projeye dahil olduktan sonra Ekim ayında buğdayın ekimini gerçekleştirdim, şimdi de hasadını yapıyorum. Allah’a şükür bu yıl hava yağışlı gitti, bahar yağmurları iyi olduğundan dolayı ekinler de maşallah bu yıl verimli, bugün hasadını yapıyoruz. Daha bugüne kadar hiç tarlasını ekmeyen birçok atıl arazide olan tarlalar hep yıl ekildiler. Bu yıl Ekim oranı daha önceki yıllara göre çok çok yüksek” diye konuştu.
Köylülere verilen destekle daha çok ekim yapıldığını ifade eden çiftçi Aydın Altıntaş, “Köylülerimizin ekin ekmesi için bizim gibi köy kırsal kesim olduğu için imkânlar yok, çok kişiler fakir. Belediyemizin verdiği imkâna göre de belediyemize teşekkür ederim. Herkes ekip biçiyor, üretirsek daha iyi olur, üretmezsek olmaz. Biz üreticiyiz, çiftçiyiz, her zaman böyle projelerin devam etmesini istiyoruz. Köylülerimize, vatandaşlarımıza yardım ettiği için çok teşekkür ederim” ifadesini kullandı.
Öte yandan çiftçilerin buğday hasadı devam ediyor. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.