Adana mutfağı Ramazan’ın bereketiyle buluştu

05 Nisan 2023 Çarşamba 14:36
Adana mutfağı Ramazan’ın bereketiyle buluştu
TÜM Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şubesi, düzenlenen iftar programında kentin yöresel lezzetlerini tanıttı.
TÜRES Adana Şubesi, mutfağın şefleriyle gazetecileri buluşturdu. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’nın iptal edilmesinin ardından, Adana’nın gastronomi ve turizm alanındaki potansiyelinin ortaya konulduğu iftar programında, kentin zengin mutfağından yöresel lezzetlerin de tanıtımı yapıldı. Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’in de katıldığı iftar programında, TÜRES üye ve yöneticileri, Teslime Sakarya, Çağla Tokay, Taha Karahan, Levent Tamtürk, Ali Şemi, Soner Çimen, Mehmet Şimşek, Mehmet Tekin, Şeyda Yaşar ve Halan Kestek de hazır bulundu. Her bir şef, kendi elleriyle özenle hazırladığı yöresel yemeği tanıtıp, o yemeğin hikayesini de anlattı.   
ADANA LEZZETLERİ SOFRADA
Kurulan iftar sofrasında, Adana Kebabı, mumbar, şırdan, kelle paça, yüksük çorbası, analı kızlı çorbası, sarımsaklı köfte fellah köftesi, Adana mantısı, yoğurtlu dövme çorbası, tavuklu dövme pilavı, kuru dolma sarması, yaprak sarması, börek çorbası, Adana böreği, karakuş tatlısı, burma tatlısı ve Adana baklavası gibi ürünler yer aldı.
DÜNYA MUTFAĞI İÇİN DE ÖNEMLİ
Burada konuşan TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, “Adana’nın bu zengin mutfağını ve birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini, Ramazan’ın bereketli sofralarıyla bütünleştirirken, Adana’nın sadece Türkiye için değil, aynı zamanda dünya mutfağı için de ne kadar önemli olduğunu ortaya koymak istedik. Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’nın iptal edilmesi sonrasında ortaya çıkan boşluğu, TÜRES olarak Adana’nın yöresel lezzetleriyle doldurmak istedik. Adana mutfağında ne varsa ortaya koymaya çalıştık. Adana’nın gastronomi ve turizm alanındaki potansiyelini bir kez daha hatırlatmak için, Ramazan’ın bereketiyle buluşturduk. Yöresel lezzetlerimizi hatırlatıp tanıtmaya çalışırken, aynı niyetlerle tutulan oruçlarımızı, Adana’nın tanıtımında önemli bir rol üstlenen, gazeteci arkadaşlarımızla da kurduğumuz kardeşlik sofrasında birlikte açmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.