ABD'liler Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü'nü kutladı

17 Haziran 2022 Cuma 13:24
ABD'liler Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü'nü kutladı
ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 
Etkinliğe ABD Büyükelçiliği Kültür İşleri Ataşesi Gabrielle Price ile Türk ve Amerikalı konuklar katıldı. Burada bir konuşma yapan Gabrielle Price, "Kime sorduğunuza bağlı olarak Juneteenth birçok farklı şeyi sembolize eder. Özgürlük ve insan onurudur. Benim için Juneteenth'in gerçek anlamı ise geleceğimizi şekillendirmek için geçmişimizin farkında olmamız gerektiğidir" dedi.
ABD Başkanı Joe Biden'ın Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü Yasası'nı imzaladığı 17 Haziran 2021 tarihinin federal bir tatil olarak kabul edilmesi nedeniyle bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü'ne katılan konuklar, Amerika'nın en yeni bayramını ve Amerika'nın siyahi toplumun dayanıklılığını ve gücünü kutladı.  ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.