Genç girişimciler projelerini Başakşehir’de görücüye çıkardı

02 Haziran 2022 Perşembe 17:50
Genç girişimciler projelerini Başakşehir’de görücüye çıkardı
Başakşehir Belediyesi’nin girişimci ve yatırımcıları bir araya getirdiği Girişimci Günü’nün 14’üncüsü, akıllı ve çevreci yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. “Yeni Doğan Bebek DNA Testi” projesinin birinci olduğu etkinlikte genç girişimlere hitap eden Başkan Yasin Kartoğlu, “Başakşehir’de, yenilikçi fikirlere ve gençlerimize yeni ufuklar açıyoruz” dedi.

Teknoloji ve inovasyon merkezi Başakşehir Living Lab, bilişim teknolojileri ve tasarım tabanlı inovasyon ile girişimciliğin yaygınlaşması ve yeni iş oluşumlarına ortam sağlıyor. Bu kapsamda hayatı kolaylaştıracak yenilikçi projelerin yarıştığı Başakşehir Living Lab Girişimci Günü’nün 14’üncüsü Başakşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

“DİJİTAL YOLCULUĞUMUZ HIZ KAYBETMEDEN SÜRÜYOR”

Ekonomiye katma değer sağlayacak projelerin yarıştığı girişimcilik gününü iki yıl aradan sonra yüz yüze gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Kartoğlu, “Girişimcilerimizi akıllı ve çevreci yeni hizmet binamızda ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bundan öncekilerde olduğu gibi, yine birbirinden yenilikçi, birbirinden harika fikirler başvurdu geleneksel hale gelen etkinliğimize. Bugün, 95 proje arasından finale kalan 22 genç girişimcimiz sunumlarını yaptı. Türkiye’nin ilk inovasyon ve teknoloji merkezi Başakşehir Living Lab’le başlayan dijitalleşme çağı yolculuğumuz da hız kaybetmeden sürüyor. Verdiğimiz eğitimler ve düzenlediğimiz etkinlikler ile yenilikçi fikirlere, gençlerimize yeni ufuklar açıyoruz” diye konuştu.

“YÜZDEN FAZLA PROJE TİCARİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜ”

Başkan Kartoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Yenilikçi fikirlerin katma değeri yüksek ticari ürünlere dönüşmesi için tüm imkânlarımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. ‘Bunları neden yapıyorsunuz, bu kadar çabaya değiyor mu?’ diye düşünenler olabilir.  Evet, tüm çabamıza değiyor. Çünkü biz teknolojinin şehriyiz… Hatta şunu da ifade etmek, altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum. Bu bizim için milli bir görev, milli bir sorumluluk… Bugüne kadar Girişimci Günü’ne n 861 proje başvurusu yapıldı, yüzden fazlası ticari ürüne dönüştü. Bugün, bu sayının daha da artacağına inanıyorum.”

GÜNÜN KAZANANI “YENİ DOĞAN BEBEK DNA TESTİ” PROJESİ OLDU

22 projenin sunumunun yapıldığı etkinlikte “Yeni Doğan Bebek DNA Testi” projesi ile İbrahim Kurt birinci olurken, Can Zenginel’in organik atıkları kompost, organik gübre, biyogaz ve sıvı gübreye dönüştüren “Plantric” projesi ikinciliğe hak kazandı. Tek tekerlekli akıllı ulaşım aracı “Cyboard” projesi ile Orçun Emre Bakırcıoğlu ise üçüncü oldu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.