-Adaletsiz Hasat Fiyatlandırması !

Milli Ekonominin Temeli Ziraattır. 
Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Cumhuriyet Temellerini oluşturan ziraat düşüncesi 100 yıldır geçmesine rağmen dünya tahıl sıkıntısı yaşamaktadır. Her tane kayıp Milli Servete zulümdür. 

Dededen gelen bu Mesleği ziraat odaları soğuttu İnsanları.1950 yılları itibarinden biçercilik yapan bir aileyiz 1969 Yılında Rahmetli Dedem Bahri Muratlı Türkiyeye gelen ilk John Deere marka biçerdöveri almıştır. 1986 Yılında Türkiyede %100 ilk Mısır Tablasını üreterek Türkiyedeki Mısır ekiminde zirveye ulaştırmamızda büyük katkı sağladık üretimde. 2002 yılında Türkiyede ilk Biçerdöver slaj makinesi Yapan bir aileyiz Hedefimiz Yerli malı üreterek ziraatta Ulaşılması gereken Tarım üretimini yakalamaktı. Gelip görünmi Adana Yüreğir ziraat odası yıllardan gelen süredir yetkisi olmadığı halde Hububat biçim fiyatlarını olması gereken rakamların 3/1 fiyatını açıklayarak birçercileri kontak kapatma derecesine getirmiştir. 2015 yılında biçim fiyatı 20 tl açıklamışken 2022 yılı biçerci olmadıkları halde biçercinin masraflarını emeklerini hiçe sayarak Biçercileri isyan ettirdiler. Yüreğir ziraat odasının verdiği fiyat güneydoğudaki biçim fiyatlarınıda belirlemiş oluyor. Geçen yıl Biçerdöverciler güneydoğuda kontak kapatarak eylem yapıldı. Tarım Bakanlığı ve tarım il müdürlükleri ile defalarca görüşmemize rağmen hiç bir sonuç elde edilmedi. İlgilenmesi gereken kamu kurumları kulaklarını kapatmışlar üvey evlat muamelesi gösteren ziraat odalarına sus pus olmuş şekildiler.
Tekirdağda ayçiçek biçim fiyatı 150 tl 
Yüreğir ziraat odası 65 tl fiyat açıklaması yaptı. Biçerciye zulümdür Çiftçi ve ülke ekonomisine ciddi kayıptır. 
Buğdayda biçim fiyatı 180 tl olması gerekirken 100 tl biçim fiyatı açıklayarak hüsrana imza atmışlardır. Çukurova Biçerdöverciler Derneği Başkanı olarak sivil toplum kuruluşu olduğu halde komisyona davet edilmedik bu sene , geçen yılda fiyatı belirlemişler imza atmaya çağırmışlardır. 
Ziraat odaları çiftçileri düşünelim demekle aslında çiftçiye büyük zarar vermektedirler. Bunları dile getirdiğimiz halde kendi bildiklerini okuyarak ülke ekonomisine ciddi şekilde zarar vermektedirler.
Ziraat odalarına teklifimiz biçerdöver alıp kendi verilen fiyatlarla biçim yapmalarını istiyoruz. 
100 tl biçim fiyatı vererek 1 dönümde 30 kilo tane kaybı olması 180 tl çiftçiye dönümde zarar vermektedir bu sefer biçim fiyatı 280 tl olmuş oluyor, ancak 180 tl biçim fiyatı vermiş olsalar tane kaynı minimum olarak çiftçimiz ve Milli ekonomimiz kazanmış olacaktır. 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA SESLENİYORUZ LÜTFEN Ziraat odaları biçim fiyatlarıyla ilgilenmesinler Tarım bakanlığı olarak bakanlık tararından açıklanmasını istiyoruz. 

Adanada buğday biçim ücreti 100 tl oldu aydın ege tarafları 180 tl dönüm biçim fiyatı ile biçim yapıldı. egedekide çiftçimiz adanadakide çiftçimiz mazot aynı gübre fiyatı aynı ama egedeki çiftçimiz 180 tl vererek zarar etmedi kazandı.

Ziraat odaları Çiftçiye biçerciye ve Milli ekonomiye açıkladıkları biçim fiyatları yüzünden ciddi zarar vermektedirler. 


Çukurova Biçerdöverciler Derneği Olarak Hepimizin kazanmasını istemektir.
Köylülerimizin çiftçilerimizin alın terleri yerlere dökülmesin, Bu duyarlılığı ziraat odalarından çiftçilerin beklemesi hakkıdır.

Çiftçilere şirin görünecem diye düşük fiyat verip çiftçiyi mağdur etmektedirler 
Ziraat odaları genel merkezide defalarca aramama rağmen iğne ucu kadar sonuç alınamadı malesef .
Ziraat odalarının fiyat verme hakkı olmadığı için tavsşye fiyat vererek ciddi şekilde zarar vermektedir 


Yetkililerin En kısa zamnda duyarlı olmalarını rica ediyorum 

Çukurova Biçerdöverciler Derneği Başkanı,

Hakkı MURATLI.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.