Türk, Afgan, Suriyeli ve İranlı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Adana Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kente göçle gelen kadınları unutmadı

09 Mart 2022 Çarşamba 15:00
Türk, Afgan, Suriyeli ve İranlı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Adana’ya göçle gelen kadınlar ve dezavantajlı grupta yer alan Adanalı kadınlar, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kadın ve Aile hizmetleri Daire Başkanlığı ve Uluslararası Göç Örgütü’nün birlikte düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Türk, Afgan, Suriyeli ve İranlı kadınlardan oluşan 80 kişi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine uygun mesajların verildiği etkinlikte, kendi öykülerini anlatma, mort renkli malzemeden çiçek yaparak farkındalık oluşturma ve birlikteliğin getirdiği sinerjiyi hissetme olanağı buldu.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü, hizmet alanı içerisindeki göçmen ve mültecilerin mevzuat dahilinde sağlık, istihdam, hukuk, dezavantajlı bireylere yönelik toplumsal destek hizmetleri ve sosyal hizmet alanlarında kamu hizmetlerine erişimlerinin desteklenmesi için danışmanlık hizmeti verilmesi, hizmet sağlayıcılarının kapasitelerinin güçlendirilmesi, yerel toplulukla göçmen topluluk arasında toplumsal uyumun desteklenmesi amacıyla Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’nde çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor.

Bu faaliyetler kapsamında Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) ile birlikte icra edilen yerel ve göçmen toplulukların birlikteliğine, kaynaşmasına olanak sağlayan etkinlikler arasında, dünyanın her yerinde kadınların, ekonomi, istihdam, adalet, özgürlük ve eşitlik için mücadelesinin sembolü olan Dünya Kadınlar Günü etkinliğine,  vatandaşlar ve göçmen gruplar davet edildi.

SOSYAL UYUM ETKİNLİĞİ

Entegre hizmet kapsamında sosyal uyum etkinliği, Adana Barosu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire BaşkanıAyten Dolançay, kadınların 1857 yılından bu yana haklarını arayışları ile ilgili haklı mücadelelerini anlattı. Ardından IOM Ulusal Hukuk Sorumlusu Avukat Meline Çilingir, Dünya Kadınlar Günü ve kadınların kazanımları konulu interaktif farkındalık konuşması gerçekleştirdi.

İLHAM VEREN KADIN ÖYKÜLERİ DİNLENDİ

Ardından müzik dinletisi eşliğinde öğle yemeği yenildi ve hemen sonrasında iki farklı katılımcıdan, yaşamış oldukları ilham veren kadın hikayeleri dinlendi.

Dünya’da tüm kadınlar, hakların eşitliğini savunmak, kendilerine uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddete dur demek ve seslerini tüm dünyaya duyurmak için her tür etkinlikte mor rengi kullanırlar.

Etkinlikte kadına yönelik her türlü şiddeti temsil eden renk olan mor kullanılarak yapılan çiçekleri birbirlerine hediye eden kadınlar, bu etkinliğin ardından bahçeye çıkarak mor renkli balonlarla birlikte günü ölümsüzleştirmek üzere fotoğraf çektirdi. Mor renkli balonlar ise umut dolu dileklerle birlikte gökyüzüne bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.