Tarsus'a Ekoturizm Alanı açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarsus Karabucak Ekoturizm Alanı'nın açılışı yapıldı.

28 Mart 2022 Pazartesi 12:04
Tarsus'a Ekoturizm Alanı açıldı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası nedeniyle Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarsus Karabucak Ekoturizm Alanı’nın açılışı ve Yürüyüş Programına Mersin Valisi Ali İhsan Su, eşi Zeliha Su, AK Parti Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ve eşi Hülya Akduman, Mersin Orman Müdürlüğü personel ve aileleri katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmasında Orman Haftası münasebetiyle Tarsus Karabucak Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanında çok güzel bir yürüme parkuru oluşturulduğunu belirten Vali Ali İhsan Su, okaliptüs orman alanının ve lavanta bahçesinin herkes tarafından gezilip görülmesi gereken bir yer olduğuna dikkat çekti.

Vali Su, Karabucak Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanı’nın ilimize kazandırılmasında Orman Bakanlığı ile emeği geçenlere teşekkür ederek Mersin'e, Türkiye'ye ve  vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’ın oluşturulan Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanı ile ilgili yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından parkur kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Toplam 3 bin 820 metre yürüyüş parkurundan oluşan Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanında yürüyüş yapan Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler lavanta bahçesine fidan dikimi yaptı.

Daha sonra Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü içerisinde oluşturulan Okaliptüs Müzesi’ni ziyaret eden Vali Ali İhsan Su, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’dan bilgiler aldı.

Anahtar Kelimeler:
HaberTARSUSTurizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.