Osmaniye,de şehitler anıldı

Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

18 Mart 2022 Cuma 12:49
Osmaniye,de şehitler anıldı

Asri Mezarlık Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. Tören, şehitlikteki anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından tören mangası saygı atışı yaptı, İstiklal Marşı okundu. Törende Piyade Teğmen Osman Benli, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Erdinç Yılmaz, şunları söyledi: “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde, bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklali uğrunda kahramanlıkları ve fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

Konuşmaların ardından Müezzin Kayyım Bilal Akbulut tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Törenin son bölümünde, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, şehit kabirlerini ziyaret ederek, karanfiller bıraktı. Vali Yılmaz, burada şehit aileleri ile bir süre görüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.