Karacaoğlan Resim Çalıştayı yapılacak

Mersin'in Mut ilçesinde 10 - 16 Nisan tarihleri arasında Karacaoğlan Resim Çalıştayı düzenlenecek.

21 Mart 2022 Pazartesi 15:12
Karacaoğlan Resim Çalıştayı yapılacak

Mut Uluslararası Sanat, Kültür, Eğitim ve Müzecilik Derneği (USKEM) tarafından; Türkiye, Rusya, Belçika, Bosna Hersek, Irak, İran gibi ülkelerden 25’in üzerinde ressamın katılımıyla "Karacaoğlan Resim Çalıştayı" düzenleneyeceklerini belirten Dernek Başkanı ressam Muhammet İnce, "Organizasyonumuz sanat özelinde tarihi ve kültürel mirasın korunarak geleceğe köprü olma gayelerinin ilk adımı olacak. Küratörlüğünü ben ve ressam Meryem Cavga Akkaya’nın yaptığı çalıştayın yerelde ve ulusal kamuoyunda Mut ve Mersin’in, uluslararası çapta ise Türkiye’nin sanatsal ve kültürel tanıtımına katkı sağlayarak uluslararası etkileşimin artırılacağına inanıyorum. Temel amacımız ise  Mut ve Mersin’in adım adım doğal ve tarihi-kültürel mirasını tanıtmak" dedi.

Bir hafta sürecek olan etkinlikte sanatçılar; Mut’un tarihi-kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde görerek deneyimlemiş olacaklar. Dileyen ressamlar bu bölgeleri Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı ve Karekşi Tabiat Parkında kendi yöntem ve teknikleriyle tuvale aktaracak. Ayrıca etkinlik süresince yerel hakoyunları gösterileri sergilenecek ve yerel müzik sanatçıları yöresel müzik dinletileri yapacak. Bir hafta sonunda ise sanatçılar tarafından tuvale aktarılan resimlerini sergilenecekleri belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
HaberMERSİNSanatTarih
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.