KADIN EMEĞİ SEMİNERİ

MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla 'Akdeniz’de Kadın Emeği' şiarıyla seminer düzenlenirken girişimci 8 kadına da ödülleri verildi.

08 Mart 2022 Salı 17:07
KADIN EMEĞİ SEMİNERİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce organize edilen seminere, Akdeniz Belediyesi’nin desteği ile mikro kredi alarak kendi işini kuran veya mevcut işini büyüten kadınlar, kadın muhtarlar ile mahalle kültür evlerinde mesleki eğitimi alan kursiyer kadınlar katıldı. Seminerde, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları İbrahim Halil Aluç, Mehmet Türkmen, Murat Karahan ve Başkan Vekili Aydın Egin, Meclis üyesi Tufan Nenni, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Meclis üyesi Aysel Mavioğlu Öner, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker ile Tekfen Vakfı Mersin Mikrofinans Şube Yöneticisi Sümeyye Kaplan da yer aldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Aluç, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı, başka bir programda olması nedeniyle seminere katılamayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın kadınlara selamını iletti. Emekçi, girişimci ve üretici kadınları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Aluç; "Güçlü kadın, güçlü Akdeniz demektir. Bu anlamda kadınların daha güçlü, sağlıklı ve eğitimli olabilmesi için Akdeniz Belediyesi olarak her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemile Çelik ise ‘Kadın ve Girişimcilik’ konusunda veriler paylaştı; girişimci olmak isteyen, aday olan hatta girişimci olup geliştirmek isteyenler için tavsiyelerde bulundu. Dünya nüfusunun yüzde 49,58’ini; TÜİK verilerine göre Türkiye’de de kadınların nüfusun yüzde 49,9’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Çelik; "İstihdam açısından baktığımızda ise istenen seviyede olmadığımızı görüyoruz. Erkeklerde istihdam oranı yüzde 63 iken, kadınlarda ise yüzde 28,7 oranında. Yani kadınlar iş hayatında biraz daha aktif olmak, istekli ve motivasyonlu olmak durumunda. Bir şeylerin ille de kendilerine sunulmasını beklemek değil, kendilerinin çaba sarf etmesi gerekiyor. Çalışma hayatında olumlu gelişmeler olmakla birlikte, kadınların çalışma hayatında kalma süresi 7 yılda 2,4 yıl artmıştır" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.