ÇUKUROVA'DA KENT KONSEYİ LİSELİLERE EĞİTİM VERDİ

Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü VE ÇUKUROVA Kent Konseyi işbirliği ile liseli gençlere çevre ve koruma, medya okuryazarlığı, engelli ve toplum, finansal okuryazarlık ve deprem eğitimleri verildi.

02 Mart 2022 Çarşamba 10:15
ÇUKUROVA'DA KENT KONSEYİ LİSELİLERE EĞİTİM VERDİ

Çevre ve Koruma’ konusunda Kimyager Kezban Tapanyiğit ve Çevre Mühendisi Burcu Tekin Geben, İsmail Kulak Anadolu Lisesi gençleri ile buluştu. Eğitimde; atık nedir, atık türleri nelerdir, sıfır atık ve geri dönüşüm nedir, geri dönüşüm uygulama aşamaları nelerdir, neden önemlidir, geri dönüşümde tüketicinin sorumlulukları nelerdir, ambalaj nedir, ambalaj atığı türleri nelerdir, atık pillerin çevremize zararları nelerdir, atık yağları çevremize zarar vermeden nasıl toplanır, AEEE çevreye zarar vermeden nasıl toplanır ve tekstil ürünleri nasıl toplanır gibi günlük yaşamda uygulanması gerekenler anlatıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Sevda Ünal da  Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi’nde gençlerle bir araya geldi. Konu başlığı ‘Medya Okuryazarlığı’ olan buluşmada  Ünal, haber okuryazarlığının ilkeleri hakkında bilgi verdi, medyayı doğru kullanmanın zamanı da doğru kullanmak  anlamına geldiğini  belirtti.

Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Sibel Akarpınar Meral; Hasan Adalı Anadolu Lisesi gençlerini ‘deprem’ konusunda bilgilendirdi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.