Başkan Zeydan Karalar, “Saldırgana şamar, mazluma umuttur Çanakkale.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Atalarımız bizlere bir vatan bırakmak için canlarını hiçe saymışlardır. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün varlığımızı sürdürüyor, özgürce nefes alıyoruz” dedi.

18 Mart 2022 Cuma 15:38
Başkan Zeydan Karalar, “Saldırgana şamar, mazluma umuttur Çanakkale.”

SALDIRGANA ŞAMAR, MAZLUMA UMUTTUR ÇANAKKALE

Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milleti’ni esir edip, Anadolu’dan  söküp atmak isteyenlere atılan şamar olduğu kadar, mazlum milletlere de umut olduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar, “Çanakkale Savaşı’nda, kara muharebelerinde önemli başarılara imza atan ve nasıl bir askeri deha olduğunu dünyaya kanıtlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, milletine ve askerine olan inancıyla daha sonra verilecek Kurtuluş Savaşı öncesinde, vatan savunmasının ancak şehitlik mertebesine gözü kapalı yürüyenlerle yapılabileceğini bir kez daha ortaya koymuştur” diye konuştu.

KURTULUŞ SAVAŞI’NA İLHAM OLAN ZAFER

Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Çanakkale Zaferi; düşman ne kadar güçlü ve çok olursa olsun, milletimizin inancı ve bağımsızlığa olan düşkünlüğü karşısında yenilgiye mahkum olduğunun destansı kanıtıdır. 1. Dünya Savaşı ile birlikte, Türk Milletini Anadolu’dan da çıkarmak için gözü dönenlere karşı, yüzbinlerce şehit ve gazi pahasına Çanakkale’de alınan zafer, daha sonra Kurtuluş Savaşı’na da ilham olmuş, ayrıca dünyadaki mazlum milletlere, emperyalizme karşı savaşta umut, ışık haline gelmiştir.

İngiliz ve Fransızların, sömürgelerindeki askerleriyle birlikte, dönemin en büyük donanmaları ve askeri gücüyle yüklendikleri Çanakkale’de uğradıkları yenilgi, Türk milletine yaşam hakkı tanımak istemeyenlere ağır bir darbe vurmuştur. Çanakkale Savaşı’nda Türk Ordusu’nun dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan zaferi, dünya tarihini de değiştirmiştir.

Atalarımızın canları pahasına kazandıkları zaferin değerini bilmek ve Çanakkale Destanının önemini gelecek nesillere aktarmak için ulus olarak daha fazla çaba harcamalıyız.

Bu kutlu zafer gününde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, ulusumuzun 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutluyorum.”

 

Anahtar Kelimeler:
HaberŞEHİTçanakkaleAnma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.