Anamur,da çanakkale şehitleri anıldı

Mersin'in Anamur ilçesinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107'inci Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’ nedeni ile şehitlikte tören düzenlendi. Törende İstiklal Marşı'nı okuyan şehit kızı 6 yaşındaki ana sınıfı öğrencisi Ayşe Kuş, duygu dolu anlar yaşattı.

18 Mart 2022 Cuma 16:43
Anamur,da çanakkale şehitleri anıldı

Yeni Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 2018'de Zeytin Dalı Harekatı'nda Şehit Düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un adını alan Şehit Hasan Kuş İlkokulu öğrencilerinin sergilediği gösteriler, büyük beğeni topladı. Kutlamalar kapsamında Anamur Belediyesi  Abdul Kadir Bulut Kültür Merkezi’nde hazırlanan 'Çanakkale Geçilmez' programına, Kaymakam Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Kore ve Kıbrıs gazileri, Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş'un annesi Ümmü, babası Mehmet ve eşi Alime Kuş katıldı. Çanakkale şiirlerinin okunduğu ve türkülerinin söylendiği  programda, öğrencilerin hazırladığı Çanakkale Savaşı'nı anlatan perde gösterisi büyük beğeni topladı. 

ŞEHİT KIZI AYŞE, İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Törenin sonlarında sahneye çıkan şehit Hasan Kuş’un kızı Ayşe Kuş’un, babasının sinevizyon görseli önünde İstiklal Marşı'nı okuması duygu dolu anlar yaşattı. Ayşe, törene katılan protokol ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.  Şehidin eşi Alime Kuş duygularını anlattı. Kuş, “Eşim, bir destanın yazıldığı Çanakkale'de göreve başlayıp yine  farkı bir destanın yazıldığı Suriye’nin Afrin kentinde şehit oldu. Şehit olalı 4 yıl oldu, hiçbir şey değişmedi.  Acısı ilk günkü kadar taze.  Ama ben kızımı, hiçbir zaman ağlayarak, üzülerek yas tutarak değil, onun yolunda ilerleyerek büyütüyorum.  Bu her zaman böyle devam edecek. Onun bıraktığı bayrağı ben devraldım, benden sonra da kızımız devralacak. Vatana, millete hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
HaberŞEHİTçanakkaleAnma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.