Alime için "haksız tahrik" indirimi istedi

Mersin’de, muz serasında kendisine şiddet uyguladığını öne sürdüğü eşi Ali Toprak’ı (44) başına tarım aletiyle vurup öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Alime Toprak (32) için savcı mütalasında, 'eşi kasten öldürme' suçundan cezalandırılıp, 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını talep etti.

15 Mart 2022 Salı 18:01
Alime için "haksız tahrik" indirimi istedi

Anamur ilçesinde geçen yıl 31 Ağustos’ta, Alime Toprak, çalıştıkları muz serasında eşi Ali Toprak’ı, başına tarım aletiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından bir televizyon programına çıkan Toprak, eşini öldürdüğünü itiraf etti. Cumhuriyet savcısının gözetiminde olay yeri incelemesinin ardından Anamur Adliyesi'ne sevk edilen Toprak, "Eşimden sürekli şiddet görüyordum. O anda da tartıştık. Bana saldırdı. Ben onu öldürmesem, o beni öldürecekti" dedi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanıp cezaevine gönderilen Toprak hakkında ‘eşi kasten öldürme suçundan’ iddianame hazırlandı. Davanın 4'üncü duruşması, Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Alime Toprak ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada mahkeme savcısı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında Toprak'ın 'eşi kasten öldürme suçundan' cezalandırılmasını istedi. Ayrıca Toprak hakkında, 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını talep etti. Mahkeme, Alime Toprak’ın tutukluluk halinin devamına karar verip, karar için duruşmayı erteledi. 

Anahtar Kelimeler:
HaberAsayişCeza
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.