Afetlere hazırlık her zaman önemli

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve afet anında donanımlı bir şekilde hareket etmenin önemli olduğunu vurguladı.

18 Mart 2022 Cuma 10:17
Afetlere hazırlık her zaman önemli

2022 Yılı 1. İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında yapıldı. Afet ve acil durum hallerinde alınacak önlemleri değerlendirmek, kamu kurum-kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Vali Yılmaz’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkan Vekili Mustafa Balkaya, Vali Yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay, Adem Yılmaz ve Düziçi Kaymakamı Vali Yardımcısı Vekili Turgay İlhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı, İl Müftüsü Ali Çakmak ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantının başında İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Serhat Bulut, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hakkında bir sunum yaparak bilgi verdi. Toplantıda; İl Afet Risk Azaltma Planı, Orman Yangınlarında İlgili Kurumlarca Yapılması Gerekenler, AFAD Gönüllülük Sistemi, Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarının ve Geçici Barınma Alanlarının Belirlenmesi, Afet Bölgesindeki Sahipsiz Hayvanlar, 2022 Tatbikat yılı, Yerel Düzey TAMP Tatbikatı, Afet Çalışma Grubu Planlarının Hazırlanması konu başlıklarında görüş alışverişinde bulunuldu. Vali Yılmaz, toplantıda alınan kararların hayırlı olmasını temenni etti. 

Anahtar Kelimeler:
HaberOSMANİYEAfadAfet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.