Kriminal inceleme aracı iş başında

Adana'da kullanılacak olan mobil kriminal aracı göreve başladı . Olay yeri inceleme ekipleri, gerçekleştirilen tatbikatta cinayet senaryosu gereği Kıraç’ı kullandı.

12 Mart 2022 Cumartesi 11:25
Kriminal inceleme aracı iş başında

Adana’da polisin her türlü arazi ve hava koşullarında görev alabileceği ‘Kıraç’ isimli mobil kriminal inceleme aracı göreve başladı. Olay yeri inceleme ekipleri, gerçekleştirilen tatbikatta cinayet senaryosu gereği Kıraç’ı kullandı.
‘SUÇLUYA ULAŞMAK DAHA KOLAY OLACAK’

Törende konuşan Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, teslim aldıkları araçla iz ve delillerden suçluya ulaşmanın artık daha kolay olacağını belirtti. Adana’da ulaşılamayacak yerin kalmayacağını kaydeden İnci, “Artık delilleri seri bir şekilde inceleyip, adli işlemleri başlatacağız. Bu araçların 60 ilimize gönderilmesi planlanmakta. İlk ulaştığı yerlerden biri Adana. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
CİNAYET SENARYOSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İnci’nin konuşmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri, cinayet senaryosu gereği delil araştırması yapıp, elde ettiği bulgulardan yola çıkarak faili tespit etmek için mobil kriminal polis laboratuvarını kullandı.

Anahtar Kelimeler:
AdanaKRİMİNALTEKNOLOJİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.