TARSUS İLÇE BAŞKANLIĞINA "İYİ ADAY"

Tarsus İyi Parti İlçe Teşkilatında, Av. Suat ŞAHİN Tarsus İYİ PARTİ İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladığı basın toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi.

23 Ekim 2022 Pazar 21:08
TARSUS İLÇE BAŞKANLIĞINA "İYİ ADAY"

Tarsus İyi Parti İlçe Teşkilatında, Av. Suat ŞAHİN Tarsus İYİ PARTİ İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladığı  basın toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi.

Şahin, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Av. Suat ŞAHİN; “İlçe Başkanım Sn. Danyal Mercan, Değerli İl Divan Kurulu Üyelerimiz, Kıymetli İlçe Divan Kurulu Üyelerimiz, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Basınımızın Kıymetli Temsilcileri, Partimizin Değerli Üyeleri ve Genel Başkanımız Meral AKŞENER’in umudu sevgili genç kardeşlerim, Hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Öncelikle salonda bulunan tüm konuklarımıza kendimi kısaca tanıtmak isterim. 17 Eylül 1993 doğumluyum. Babam Cumali ŞAHİN, adaylığımı ilk tanıtmış olduğum videodan takip ettiğiniz üzere, Tarsus’un Muhat Köyü nüfusuna, Annem Sibel ŞAHİN Tarsus’un Ulaş köyü nüfusuna kayıtlıdır. Sizlere yabancı bir kimse değilim. Tarsusluyum, bu toprakların evladıyım. Yaklaşık 1 ay önce eşim Ceren KANAT ŞAHİN ile dünya evine girdim. Evliyim.

İlkokul öğrenimimi Tarsus Namık Kemal İlköğretim Okulunda, Lise öğrenimi Tarsus Anadolu Öğretmen Lisesinde, Üniversite Öğrenimimi Çukurova Üniversitesinde tamamladım.

Avukatlık stajımı Ankara Barosunda yaptıktan sonra memleketime dönerek 2017 yılının Mart ayından itibaren kendi ofisimde avukatlık faaliyetlerimi sürdürmekteyim.

Küçük yaşlardan bu yana hayatımın hemen hemen her kademesinde bulunduğum her sosyal grubun içerisinde “temsilcilik, idarecilik” görevini üstlendim.

Hatta samimi bir dille ifade etmem gerekirse, “Her şey ilkokul 1. Sınıfta Sivil Savunma Kolu Başkanı olmam ile başladı.” diyebilirim.

Ardından uzun yıllar Sınıf Başkanlığı, Okul Öğrenci Temsilcilikleri, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığı, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı, Lise Öğrenci Temsilciliği, İlçe Öğrenci Temsil Heyeti Üyeliği, Üniversite yıllarımda farklı öğrenci kulüplerinin temsilciği, Ankara Barosunda Staj Grubu Temsilciği gibi çok sayıda yerde temsil görevini üstlenmiş bulunmaktayım.

Halihazırda;

o- Mersin Aydın Düşünce Merkezi Derneği – Kurucu Üye – Disiplin Kurulu Üyesi (2021)

o- Mersin Gençlik, Eğitim ve Kültür Vakfı Kurucu – Mütevelli Heyeti Üyeliği (2021)

o- Türkiye Barolar Birliği Bilişim Komisyonu Üyeliği (2022 – …)

o- İYİ Parti Mersin Hukuk Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yrd. (2022 – …)

Mersin Barosu Bilişim Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütmekteyim.

Değerli Konuklar, Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum hepimizin malumudur. Memleketimiz, Cumhuriyet ile elde ettiği tüm kazanımları gün geçtikçe birer birer yitirmektedir. “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” şiarına adeta karşı bir hareketle Türk Milleti “Kimsesiz bırakılmaya” çalışılmaktadır. Eğitimde fırsat eşitliği bitmiş, bu salonda bulunan bizler gibi yoksul ve orta ekonomik sınıfa dâhil ailelerimizin çocukları için “çaresizlik” mutlak kılınmaya çalışılmaktadır.

2016 yılında Ankara Barosunda avukatlık staj eğitimimi tamamlamaya yaklaştığım günlerde ben de bir genç kardeşiniz olarak bu “belirsizliğin” insanı bunaltan baskısını üzerimde hissetmiştim. Takiben ülkede bu “Çözümsüz” siyasi atmosferde biz gençler için nihayet bir “Güneş” doğdu. Kurtuluşa ve değişime inanmış Genel Başkanımız MHP’nin iktidar desteği ile engellenen tüzük değişikliği kurultayında, parmakları ile tellere sıkıca tutunduğunda, ben de genç bir kardeşiniz olarak oradaydım.

Avukatlık stajında, bilindiği üzere ekonomik olarak çok da iyi olmayan şartlarda; dinlenip, rahatıma bakıp “Bana ne yahu, memleketi ben mi kurtaracağım” demek yerine; en güzel pantolonumu ve gömleğimi geceden yıkayıp, kurutup, erkenden ütüleyerek var gücümle düştüm yollara. Ben partimizin adı konulmamış, sembolleri dahi belirlenmemişken; Bir özgürlük mücadelesi iken, inandım ve bağlandım. Memlekete döndüğüm günlerin ardından tarihi 16 Nisan referandumunda kendi ofisimi TBB Seçim Ofisi ile bütünleşmiş çalışan bir seçim yönetim ofisine çevirip memlekette demokratik düzene büyük darbe vuracak olan seçimlerde canla başla çalıştım. Ardından partimizin katıldığı seçimlerde de gerek “itiraza yetkili avukat” olarak, gerekse “İlçe Seçim Kurulu Temsilcisi” olarak görev aldım.

23 Haziran 2019’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminde, kendi imkanlarımla giderek, haksızlığa uğramış, partimizin ittifak adayı Ekrem İMAMOĞLU’nun kazanması için katkı verdiğimi söylesem mi bilmiyorum. Yerel seçimlerin ardından teşkilatlarımızda gerçekleşen değişim neticesinde yeni oluşacak olan İl Yönetim Kurulu’na İl Başkanının daveti ile dâhil oldum. Burada 3 yıla yakın bir sürede Gençlik Politikaları Başkanlığı ve Hukuk Politikaları Başkanlığı görevlerini üstlendim ve yaklaşık 3 yıl boyunca Tarsus’u Mersin’de temsil ettim.

Bugün geldiğimiz süreçte Tarsuslu bir kardeşiniz olarak Tarsus İYİ Parti İlçe Başkanlığı’na adayım. İşte tam bu aşamada öncelikle Partimizin varoluş mücadelesinde ilk aşamada emekleri olan; Başta Kurucu İlçe Başkanımız Mustafa Tekin ÇELİK olmak üzere tüm kurucu kadrolarımıza; Partimizin zor zamanlarında bu zorlu görevi üstlenen İlçe Başkanımız Danyal MERCAN ve mevcut yönetim kurulu üyelerine, çok teşekkür ederim.

Aynı zamanda duygusal kuruluş hikâyemizde bizlerle birlikte olup; ahirete intikal etmiş değerli büyüklerimiz; Ergün POLAT Hocamı, Ramazan BULDUM Abimizi, Nail EKİZ Hocamı, Ramazan RÜZGAROĞLU Abimizi, Bekir KUREN Abimizi Talat ALP Abimizi, Rahmetle ve minnetle anıyorum.

Bugün itibari ile partimiz emekleme aşamalarını geçmiştir. Ülkenin en hızlı büyüyen partisi olarak iktidara koşmaktadır. Cenab-ı Allah bizlere İlçe Teşkilatımızı idare etme imkanını nasip ederse, neler yapacağız biraz da bunlardan bahsedelim. Bugün hâlihazırda görüyorsunuz. Şükürler olsun ki salonlara sığmaz hale geldik.

1- YENİ BİR İLÇE BİNASI

Bugün iktidar iddiasında olan Partimiz için İlçe Teşkilatı binamız yetersizdir.

· Partimize gönül verenlerin ve partimize gönül verme hazırlığında olanların kapısından girdiği anda kendisini güvende ve mutlu hissettiği; genç kardeşlerimizin çalışma şevkini arttıran bize yakışır bir ilçe başkanlığı binası tesis edeceğiz.

· Bugün için mevcut İlçe Binamız ihtiyaca hizmet ediyor olabilir. Ancak biz yarınları düşünmeli; Allah’ın izni ile iktidar günlerine hazırlık yapmalıyız.

2- İL DÜZEYİNDE BİR İLÇE TEŞKİLATI

· Parti İlçe Teşkilatlanmasında tüzüğümüzün müsaade ettiği sınırlar içerisinde bir dizi değişikliğe gideceğiz;

· Kıymetli misafirler, Tarsus bugüne değin hakkı yenmiş; İl düzeyinde bir İlçe’dir.

· Memleketteki illerin ve ilçelerin çoğundan hem nüfus yoğunluğu hem de yüzölçümü olarak büyük durumdadır.

· Bu nedenle bu denli büyük bir ilçenin yalnızca 30 kişilik yönetim kurulu ekibi tarafından idaresi, çalışma yapılan alanlarda etkinliği ve verimi olumsuz etkilemektedir.

· İnşallah İlçe Başkanlığı dönemimizde Tarsus’u 16 idari bölgeye ayırıp buralarda bölge teşkilat başkan yardımcımız, bölge delegelerimiz ve mahalle temsilcilerimizle alt kademe bölge teşkilatı oluşturacağız.

· Örneğin Tarsus İlçe Teşkilat Başkanımızın, Yenice Bölgesi’nden sorumlu bir “Teşkilat Başkan Yardımcısı” olacak.

· Bu Başkan yardımcımız görev aldığı bölgede delegelerimiz, mahalle başkanlarımız ve üyelerimiz ile ayrıca teşkilatlanacak; İlçe Teşkilatımızla entegre biçimde çalışmaya devam edecektir.

· Bu yapılanma partimize ne kazandıracak diye düşünebilirsiniz;

Hareket kabiliyeti ve katılımcılığı çok daha yüksek bir teşkilat,

Kendine güvenen ve partiye aidiyeti yüksek, parti politikalarından haberdar üyeler,

Bölge sorunları konusunda daha ayrıntılı tespit ve çözüm önerileri geliştirebilen bir ilçe teşkilatı,

Olası organizasyonlarda hızlı ve etkili toparlanabilen bir teşkilat yapısı,

Üyeleri ve mahalle temsilcileri ile sürekli iletişim ve irtibat halinde bir teşkilat yapısı…

.3- “İYİ PANO” PROJESİ

İlçemizde partimiz üyesi olan iş ve işletme sahipleri, meslek erbapları ve zanaatkârların bilgilerini İlçe Binamızda “İYİ PANO” olarak adlandırdığımız bir meslek panosunda “izinleri dahilinde” ilan edeceğiz.

Bu şekilde “İYİ Partili, diğer İYİ Partili’ye sahip çıkacak”.

Aramızdaki dostane kardeşlik ilişkilerini birbirimizin “çorbasında tuzu olmak” aşamasına taşıyacağız. Bu şekilde Tarsus’ta İYİ Parti Teşkilatı üyesi olmanın ayrıcalıkları ve kolaylıkları olacak.

· 4- AKSAÇLILAR MECLİSİ

Hemen hemen her oluşumda düşünülen ve tasarlanmaya çalışılan; ancak sistemleştirmede ve uygulamada zorluk yaşanan “istişare kurulu”nu hayata geçireceğiz.

Ünlü bir söylence vardır: “Gençler bilse; yaşlılar yapabilse”. İşte bilgelik ile dinamizmin kaynaştığı yer bu “istişare kurulu” olacaktır.

Yönetim kadrolarımızda görev alacak genç arkadaşlarımızla oybirliği ile karar verilenler dışındaki tüm yönetim kurulu kararlarını Aksaçlılar Meclisi’ne taşıyacağız.

Burada istişare kurulumuzun veto ettiği ve sakıncalı bulduğu kararlar hususunda gerekçelerini belirtmeleri halinde bir teamül oluşturarak “Yönetim Kurulu”nda görüşülmek üzere yeniden gündeme getireceğiz. Yani “Büyük sözü dinleyecek” onların tecrübelerini kesin suretle dikkate alacağız.

Her adımımızda arkamızda “ATA DUASININ” gücünü hissedeceğiz.

Bu ve bunlar gibi çok sayıda projemiz mevcut değerli vaktinizi alıp sizleri yormak istemiyorum.

· Ancak önemle belirtmem gerekir ki tüm projelerimizin temelinde ilkesel anlamda;

İlçe Başkanlığımızda bilime, bilgiye, birikime, tecrübeye ve uzmanlığa önem verilecektir.

Parti Yönetimini sadece “Başkan ve Ynt. Krl.” şeklinde ele almayacağız. Parti Yönetimi demek, “Başkan, Ynt. Krl., Partinin İlçe Delegeleri, Bölge Sorumluları, Mahalle Temsilcileri ve Danışmanlardan oluşan büyük bir ailedir.” Bunun farkında olacağız. Uygulamaya taşıyacağız.

Bundan böyle alışılmış İlçe Başkanlığı modellerini unutun! Ben ilçe başkanı olursam “one man show” olmayacak! İlçe Başkanı tek başına karar veren değil, “karara katılan, alınan kararları uygulayan ve partiyi temsil eden” olacaktır. Artık Hukuk, Ekonomi Bilimi, Siyaset Bilimi, Toplum Bilim, Bilgisayar Teknolojisi ve Partililere Güven esas olacaktır. Ancak böyle büyür, böyle kazanır; bu yolla iktidar olabiliriz. Ve nihayet bunları gerçekleştirmemizin neticesinde gelelim en büyük projemize;

· Partimizi Tarsus’ta 1. Parti yapacağız!

· Sadece 10 ay yönetimde kalan kurucu İlçe Başkanımız Eylül 2018 tarihinde partimizi 1380-1400 üye çıtasına yükseltmişti.

· Dört yıla yaklaşan sürede de Daniyel Mercan Başkanımız dönemindeki idaremiz üye sayımızı 2900-3000 dolaylarına taşıdı. Emeklerinden Allah razı olsun.

· Ancak bugün iktidar iddiamız var ise 370 bine yaklaşan nüfuslu bir ilçe,

· Hele hele de Tarsus gibi insan duyguları ve yönelimi ile partimize yakın bir ilçede bu sayı yetersizdir. Bunun üzerine çıkmalıyız.

· Partimizi önce üye sayısı olarak Tarsus’un en büyük partisi yapmalıyız.

· Ben ve arkadaşlarım, Genç ve dinamik kadromuzla; hem Tarsus’a “büyük kent” vizyonunu getireceğiz; Hem de Çukurova’nın vefasını hakim kılıp kalpleri ısıtacağız.

· Ardından seçimlerde Cenab-ı Allah nasip ederse partimiz ile bu harami düzeni yıkacak; “Tarsus şehrinin anahtarını” Genel Başkanı’mız Meral Akşener’e teslim edeceğiz.

Konuşmamın sonuna yaklaştığım bu bölümde önemle belirtmek isterim ki;

“Ayrılıkta azap; birlikte rahmet vardır”

Şükürler olsun ki kocaman bir ailede, çok sevilen bir çocuk olarak büyüdüm. Benim bütün memlekete yetecek kadar büyük bir kalbim ve sevgim var. Sevgi ve saygı gösterildikçe çoğalır. Birbirinin yüzüne bağırmayan, kalp kırmaktan ve incitmekten kaçınan, Adı ile müsemma İYİ insanların İYİ Partisini, Tarsus’ta en büyük parti yapacağız.

Bu süreçte delege seçilecek tüm üyelerimizin İlçe Kongresinde desteğine talibim. Desteklerini esirgemeyecek olan delegelerimize teşekkür ediyor; Tercihini diğer adaylardan yana kullanacak olan delegelerimizin demokratik tercihlerine saygı duyacağımı canı yürekten ifade ediyorum. Hepinizin ayaklarına, yüreklerine sağlık. Partimizin kuruluş ruhuna uygun olarak;

Hür İrade,

Hür Delege,

Hür Tarsus!

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağlıkla kalınız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Av. Suat ŞAHİN’in projeleri ve anlatımı, ilgi ve hayranlıkla izlendi. Güler yüzü, barışçı söylemleri, herkesi, her görüşü kucaklayacak şekilde sergilediği tutum ve davranışlarıyla, başarılarıyla İYİ Partide öne çıkan Av. Suat ŞAHİN’e çıktığı yolda başarılar diliyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.