İYİ PARTİ'Yİ ABD ELÇİSİ Mİ YÖNETİYOR!

Joe Biden için Türkiye'de muhalefeti birleştirme konusu öylesine önemli ki, İYİ Parti ile HDP/PKK arasında tansiyon ne zaman yükselecek olsa Meral Akşener'in yanına büyükelçisini gönderiyor.

14 Aralık 2021 Salı 14:28
İYİ PARTİ'Yİ  ABD ELÇİSİ Mİ YÖNETİYOR!

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'de muhalefeti birleştirme konusunda verdiği sözü tuttu. Millet İttifakı çatısı altında buluşan CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Saadet ve HDP'nin birlikteliğini artık hiçbir gelişme sarsamıyor. 

İttifakın Erdoğan'ı devirme motivasyonu öylesine güçlü ki Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, CHP'nin HDP ile aleni birlikteliğine bile itiraz edemez hale geldi. 

Bunda ABD'nin İYİ Parti'ye uyguladığı sıkı markajın da etkisi var. Akşener, Meclis'te CHP ile ayrı hareket ettiği tezkere oylamasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile tam 4 kez biraraya geldi. 

Her seferinde bir saati aşan görüşmelerde ne konuşulduğunu Amerikalılar ve Akşener'in yardımcısı Ahmet Kamil Erozan haricinde kimse bilmiyor. 

Satterfield ve ekibiyle 2019 yılından beri düzenli olarak görüşen Akşener, parti politikalarını ABD Büyükelçisinin belirlediğine ilişkin iddialara şimdiye dek cevap vermemeyi tercih etti.

SESSİZLİĞİN NEDENİ O ZİYARETLER Mİ?

Terör örgütüyle mücadelede tarihi başarılara imza atılan bir dönemde CHP'nin 'Kürt sorunu' kavramını yeniden ısıtmasına ses çıkarmayan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sert bırakılmasını ve Türkiye'de özerk yönetim oluşturulmasını açık biçimde savunan HDP'ye CHP desteğini hiçbir şekilde eleştirmeyen Akşener'e 'ülkücü' tabandan ciddi bir tepkinin gelmeyişi de tuhaf bulunuyor. 

Kendilerini 'ülkücü' olarak niteleyen İYİ Parti tabanı, "KHK'lı" maskeli FETÖ üyelerinin devlete yeniden sızdırılma planına da sesini çıkarmıyor. 

'İfade özgürlüğü' başlığıyla Selahattin Demirtaş'ın salıverilmesi gerektiğini savunan Akşener, HDP'nin son skandal kongresine ilişkin olarak da bir tepki mesajı yayınlamadı. HDP'liler İstanbul'un orta yerinde PKK marşı söyleyip and içmiş ve teröristbaşı Öcalan'a bağlılık yemini etmişti. 

Aynı Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrolarında terör örgütlerine kontenjan ayırdığı ortaya çıkan Ekrem İmamoğlu'nu da hiçbir şekilde eleştirmedi. 

İmamoğlu'nu 'İstanbul Fatihi' olarak niteleyen Akşener'in, kamuoyunda infial uyandıran konularda daha ne kadar sessiz kalacağı merak konusu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.