Ressam Gökçebağ'ın 65 yıllık Anadolu koleksiyonu sanatseverlerle buluştu

01 Haziran 2022 Çarşamba 11:43
Ressam Gökçebağ'ın 65 yıllık Anadolu koleksiyonu sanatseverlerle buluştu
Ressam Yalçın Gökçebağ’ın ‘Geçmiş Uzun Sürer’ başlıklı sergisinin açılışı, 31 Mayıs’ta gerçekleşti. Eserlerinde Anadolu’yu da yansıtan Gökçebağ’ın 65 yıldır biriktirdiği resimlerinden seçtiği 110 eser, sanatseverlerle buluştu.

Ressam Yalçın Gökçebağ’ın ‘Geçmiş Uzun Sürer’ başlıklı sergisi, Kibele Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya başladı. 23 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek sergide, sanatçının bu zamana kadar yaptığı, içerisinde Anadolu’yu yansıtan farklı dönemlere ait eserleri yer alıyor. İlk retrospektif sergisiyle sanatseverlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ressam Yalçın Gökçebağ, “Burası hayatımda şu ana kadar yaptığım bütün resimlerimin özeti, bir seçkisidir.  Hayatımda çok şey geldi geçti. Bazen resim yapmayı bıraktım, ardından tekrar başladım. O beni bıraksa da ben hep ona koştum. Böylece bir ömür geçti” açıklamasını yaptı. 

“BEN KÖY ÇOCUĞUYUM”

Yalçın Gökçebağ, “Şu an 78 yaşındayım. 13 yaşında resim yapmaya başladım. Resimlerimin konuları ise çok farklı. Çocukluk dönemimde çocuk oyunları, köy düğünlerini ele alıyordum. Çünkü ben köy çocuğuyum. Yıllar geçip tecrübe edindikçe daha farklı şeyler yaptım. Şimdiye kadar 4 bin resim yapmışımdır. Buraya seçip koyduğum resimlerle her yılımı ayrı ayrı değerlendirdik. Sergiye gelen herkes çok beğendiğini söylüyor. Sanatın içinde alkış olduğu için de bu bana büyük haz veriyor. Eserlerimin hepsi ayrı ayrı benim çocuğum gibidir” dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.