4’üncü Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali başlıyor

01 Haziran 2022 Çarşamba 14:17
4’üncü Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali başlıyor
4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali başlıyor. Festival kapsamında Fatemeh Saba Jafari’nin Minyatür Sergisi “Onüç”ün açılışı da 2 Haziran Perşembe günü, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde, saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali başlıyor. Türk Dünyası ve Türk Edebiyatı’nın kıymetli yazarlarının ağırlanacağı festival kapsamında Fatemeh Saba Jafari’nin Minyatür Sergisi “Onüç” sergisinin açılışı da gerçekleştirilecek. Sergideki eserlerde; Türk kültürünün önemli yansımalarını edebî üslupla günümüze taşıyan Dede Korkut kitabındaki öykülerden esinlenildi.

“ONÜÇ” 2- 23 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA ZİYARETE AÇIK OLACAK

2019 yılında Prof. Dr. Metin Ekici’nin 13. Hikâyenin bulunduğunu duyurmasıyla dünyada dikkatleri üzerine çeken bu tarihi miras, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde “Dede Korkut Hikâyelerinin Tezhip ve Minyatür Sanatıyla Yorumlanması” üzerine yüksek lisans tezi yapan Saba Jafari tarafından çalışıldı.

Minyatür, tezhip, karakalem ve grafik alanlarında pek çok eseri olan Jafari, sanat çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Fatemah Saba Jafari “Onüç” Sergisi; 2-23 Haziran tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde, her gün 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.