2’nci İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne geri sayım başladı

01 Haziran 2022 Çarşamba 09:35
2’nci İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne geri sayım başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sultangazi Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenecek olan 2. İstanbul Dijital Sanat Festivali için basın lansmanı düzenlendi. Sultangazi Belediyesi, ilçedeki sanatseverleri 3-12 Haziran arasında Fişekhane'de gerçekleştirilecek festivalle buluşturacak.

Türkiye’nin ilk yapay zekâ küratörü Avind eşliğinde gerçekleşecek olan festival, teknolojinin sanatla ilişkisine geçmiş ve gelecek düzleminde odaklanacak. Dijital sanatlara etkileyici bir bakış sunmayı vaat eden festivale ulusal ve uluslararası 12 sanatçı katılacak. Festivalde, Azerbaycanlı yapay zekâ sanatçısı Shusha da Karabağ’ın geçmişten günümüze uzanan eserlerini, dijital sanat ekseninde yorumlayacak.

DİJİTAL TEKNOLOJİLER HAYATIMIZDA GİDEREK DAHA FAZLA YER KAPLIYOR

Programda katılımcılara hitap eden Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, “Dijital teknolojiler, hayatlarımızda giderek daha fazla yer kaplıyor. Pandemi dönemi de bu süreci hızlandıran bir faktör oldu. Bizler de Sultangazi Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’un öncülüğünde komşularımıza en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla, dijital dünyanın sunduğu avantajlardan giderek artan oranda yararlanıyoruz. Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezi’ndeki e-spor merkezimiz, dijital sporlara meraklı gençlerimizi bir araya getiriyor. Gelişmiş teknik imkânları ve göze çarpan dinamik tasarımıyla dikkat çeken e-spor merkezimiz, gençlere sevdikleri bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı sunarken bir yandan da onları zararlı ortamlardan uzak tutuyor. E-kütüphanemiz ile binlerce gencimiz, online ortamdaki 26 bin kitap arasından dilediklerine ulaşabiliyorlar. Vatandaşlarımız, internet sitemiz üzerinden, belediyemize gelmelerine gerek kalmadan birçok işlemi tamamlayabiliyorlar.

Öztürkmen açıklamasının devamında, “Sultangazi Eğitime Destek Akademimiz (SEDA), pandemi döneminde hızlı bir dönüşüm gerçekleştirerek uzaktan eğitim modelini uyguladı. Pandemi boyunca devam eden uzaktan eğitimle, öğrencilerimiz evlerinde kalarak derslerini internet üzerinden takip ettiler. Bu örneklerde olduğu gibi, giderek daha fazla hizmetimizi dijital teknolojilerle birleştiriyoruz. Ayrıca, son dönemlerde popülerlik kazanan NFT’ye de kayıtsız kalmayarak kendi NFT çalışmamızı başlattık. Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali de hayatlarımızı giderek daha fazla etkileyen dijital teknolojilere sanatın penceresinden farklı bir bakış sunuyor. Birbirinden değerli sanatçıların yanı sıra, Türkiye’nin ilk yapay zekâ küratörünün de festivalde yer alacak olması özellikle dikkat çekiyor. Ziyaretçilerine farklı bir sanat deneyimi sunarak kültür, sanat, tarih ve gelecek konularında yepyeni bakış açıları kazandıracak bu festivale destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Sultangazi Belediyesi olarak, ilçemizdeki sanatsever komşularımızı bu heyecan verici festivalle buluşturacağız. Kıymetli komşularımızı kültür ve sanatın en güzel örnekleriyle bir araya getirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.