Yer yine Mersin: Bu kez 8 köpekbalığı ağlara takıldı

Yer yine Mersin: Bu kez 8 köpekbalığı ağlara takıldı

GÜNDEM 13.06.2025 17:49:32 0
Yer yine Mersin: Bu kez 8 köpekbalığı ağlara takıldı
Av yasağının serbest olduğu Akdeniz açıklarında 8 köpekbalığı Mersinli balıkçıların ağlarına takıldı. Köpek balıklarının Hexanchus (Künt burunlu altı solungaçlı boz camgöz köpekbalığı) olduğu ve koruma altına bulunan bir tür olduğu öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Mersin’in Silifke ilçesinden tekne ile Akdeniz’in 15 mil açığına açılıp trol ağ ile avlanan balıkçılar 8 künt burunlu altı solungaçlı boz camgöz köpekbalığı yakaladı. Köpek balıklarını görünce şaşıran balıkçılar, o anları da cep telefonu ile kaydetti.
O anları kaydeden balıkçılardan biri, "Bu sene kimse Akdeniz’e girmesin, bunlar adamı yer, düşmanlarımız girsin. Tarihte böyle bir şey gördün mü? 8 tane" gibi ifadeler kullandı.
Balıkçıların köpek balıklarını tekrar denize bıraktığı öğrenildi.

Tarihte insana saldırdığı görülmemiş
Öte yandan, künt burunlu altı solungaçlı boz camgöz köpekbalığının derin denizlerde yaşadığı öğrenildi. Bu cins köpekbalıklarının tahrik edilmeden insanlara saldırmadığının yapılan araştırmalarla ortaya konulduğu belirtildi. Uluslararası Köpekbalığı Saldırısı Dosyasına göre ise bu cinsin yüz yıllardır bir insana yönelik saldırısının bir kez kayda geçtiği o olayında hayvanın tahrik edilmesi sonucu yaşandığı alınan bilgiler arasında yer aldı. Nesli tükenme tehlikesi altına olduğu için koruma altında olan künt burunlu altı solungaçlı boz camgöz köpekbalığının kıyılara gelmediği belirtildi.

Önceki gece oltaya 2 Kum köpek balığı takılmıştı
Önceki gün de Mersin’in önemli turizm bölgelerinden Taşucu’nda kıyıdan amatör olarak avlanan Durmuş Ali Kesikbaş’ın oltasına bir gecede 2 köpek balığı takılmıştı. Kesikbaş’ın heyecanlı anları cep telefonu kamerasına yansımıştı. Kule vinç operatörü olarak çalışan 32 yaşındaki Durmuş Ali Kesikbaş, insanlara saldırmadığı bilinen iki Kum köpekbalığını da tekrar doğal yaşam alanı olan denize bırakmıştı.

Kavurucu sıcakta kadınların tandır başında zorlu mesaisi

Merhum Başkan Zeyrek’in ismi Defne’de yaşatılacak

Çukurova’da yeşil dönüşüme 50 milyon TL destek

Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 ayda 4,5 milyon yolcuya hizmet verdi

Yolcu dolu minibüsü durdurarak akan trafikte çaresizce bekleyen yavru kediyi kurtardı

Tıka basa göçmen doldurulan minibüste 24 göçmen yakalandı

Mersin’de 12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü: Kaçtığı anların görüntüsü ortaya çıktı, şüpheli tutuklandı

Mersin’de 84 parça tarihi eser ele geçirildi

Adana’da motosiklet ile bisiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Adana’da mısır hasadı başladı

Hatay’da Akdeniz meyve sineğiyle mücadele sürüyor

Kanalizasyon borusuna sıkışan yavru köpeği itfaiye kurtardı

Anamur’da cinayete karışan 3 şüpheli tutuklandı

Hatay’da kablo hırsızlığı şüphelisi 3 kişi yakalandı

Hatay’da güvenilir gıda için denetimler sürüyor

Osmaniye’ye şehit ateşi düştü, baba ocağına Türk bayrağı asıldı

Geri manevra yapan kamyon ile tırın arasında sıkıştı

Bulvarda refüje çarpan kamyon devrildi, sürücü yaralandı

Akıllı limanlar, MDTO Meclisinde ele alındı

Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor

Mut beyaz inciri ihracata gidiyor

Mersin’de anne-kızı öldüren zanlı yakalandı

Hasanbeyli’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Mezitli’deki darp iddiasıyla ilgili bakanlık inceleme başlattı

Osmaniye’de anız yangını dron ile görüntülendi

Adana yanıyor, sulama kanalları doluyor

Osmaniye’de rezerv alanda binalar yükseliyor

Feke’de 26 yıllık sorun çözüldü: 10 kilometrelik dere ıslahıyla su baskınları önlendi

Kahramanmaraş’taki Engizek Yaylası’nda bal mesaisi

Göksun’un saklı cenneti: Hacıkodal Kocabor Şelalesi

Yükleniyor