Yangında çocukları kurtardılar, 37 yıllık emek kül oldu

Yangında çocukları kurtardılar, 37 yıllık emek kül oldu

GÜNDEM 18.09.2025 10:12:45 0
Yangında çocukları kurtardılar, 37 yıllık emek kül oldu
Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Gaziköy Mahallesi’nde çıkan yangında 37 yıllık birikimini kaybeden Ümmü Boylu, torunlarının ve çocuklarının son anda evden çıktığını kaydederek tüm birikimlerinin küle döndüğünü aktardı.
Yangın, 12 Eylül’de gece saatlerinde sıralarında Gaziköy Mahallesi’nde Ümmü Boyu’nun 37 yıldır yaşadığı evde elektrik kontağından çıktı. Yangın sırasında bahçede bulunan evin gelini Selvinay Boylu, beşikteki 1 yaşındaki kızı Zümra ile birlikte 4 çocuğu evden çıkardı. Alevlere teslim olan ev kullanılamaz hale geldi. Hasta arkadaşına bakmaya giden ev sahibi Ümmü Boylu ise döndüğünde yaşanan yangını öğrenirken, çocuklara bir şey olmamasını nedeniyle sevindi. Kozan Kaymakamlığı ve Kızılay ekipleri bölgede hasar tespiti yaparak destek olmak için çalışmalara başladı.

Evim kül oldu ama tesellim çocukların sağ kalması"
Yaşananları anlatan Ümmü Boyu (68), "37 yıldır bu evde yaşıyordum. O gece bir arkadaşım hastaydı, tesadüfen ona bakmaya gitmiştim. Yangın sırasında evde gelinim ve torunlarım vardı. Çok şükür fark edilip çocuklar kurtarıldı. Evim kül oldu ama en büyük tesellim çocukların sağ kalması" dedi.
Ev sahibinin kızı Arife Birdoğan ise gece lavaboya kalktığında duyduğu çıtırtı sesleri üzerine yangını fark edip gelinleri Selvinay Boylu’ya haber verdiğini belirterek, "Bir anda dumanlar sardı. Gelinimiz çocuklarını kurtardı, çok şükür kimseye bir şey olmadı" diye konuştu.

"iki evin eşyası tamamen yandı"
Yangın sırasında çocuklarını kucaklayarak dışarı çıkardığını aktaran Selvinay Boylu da" Bahçede oturuyordum, evden yangın var diye bağırdı Arife. İçeri girip çocuklarımı çıkardım. Beşikte 12 aylık kızım vardı, onu da alıp dışarıya çıktık. Her yeri alev sardı. Çok şükür çocuklara bir şey olmadı ama iki evin eşyası tamamen yandı, darmadağın olduk" şeklinde konuştu.
Kızılay gönüllüsü Türkeş Manga ise "Kozan Kaymakamlığı ve Kızılay Şube Başkanımız Oğuz Cengiz öncülüğünde aileye destek için hasar tespit çalışması yapıldı. Yasal bağış hesabı açıldı, yaraların sarılması için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Çocuklarda en sık görülen 5 hastalık

Çocukları sopayla döven şahıs serbest kaldı

Binlerce makaron ele geçirildi: 4 gözaltı

Düziçi’nin Yarbaşı ve Ellek beldeleri doğalgaza kavuşuyor

Mersin’de zehir tacirlerine darbe

Mersin’de şehir içi yolcu ve servis taşımacılığı sorunları masaya yatırıldı

Mersin’de 2 katlı metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı

Mersin’de Avrupa Hareketlilik Haftası’nda özel bireylere güvenli ulaşım eğitimi

Silifke’nin en işlek caddesi Abdi İpekçi modern asfaltla yenilendi

Adana’da 8 motosiklet ele geçirildi 6 şüpheli yakalandı

Manolya Parkı baştan sona yenileniyor

Sunar Yatırım, FSA onayıyla tarımsal geleceğe katkısını pekiştirdi

29. Uluslararası Karacaoğlan Aşıklar Bayramı’nda aşıklar sazlarıyla kulakların pasını sildi

Uzmanı uyardı: "Orman yangınlarına karşı topraktaki nem kapasitesini arttırmalıyız"

Bahis şebekesi adliyeye sevk edildi: Günlük 24 milyon lira kazanıp kriptoya çevirmişler

Yangında çocukları kurtardılar, 37 yıllık emek kül oldu

AOSB Başkanı Sütcü:" Bölgemizde geniş bir hizmet yelpazesi sunuyoruz"

Sesinden rahatsız olduğu çocukları sopayla dövdü

Yaz yaylalarda geçti: Yaylacılar dönüşe hazırlanıyor

Adana’da evde çıkan yangında anne ve oğlu yaralandı

Arsuz’da Hacıahmetli ve Avcılar deresi ıslah ediliyor

Savaşta katledilen akranları için annelerinin yaptıkları yiyecekleri satan minikler gönülleri fethettiler

Hatay’da trafo yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü

Hafif ticari aracın çarptığı şahıs hayatını kaybetti

Seyir halindeyken yola beton döken mikser, vatandaşları çileden çıkarttı

Antakya’da inşaat halindeki binada yangın çıktı

Tır ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü

Adana’da çift çelik kapılı kumarhaneye ’koçbaşı’ ile baskın: 49 şahıs yakalandı

Adana Demirspor’a 6 puan silme cezası

Tarsus’ta zabıtadan denetim

Yükleniyor