Ülker, S&P Global’in “Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi” listesinde yer aldı

İş Dünyası 21.02.2022 14:05:32 0
Ülker, S&P Global’in “Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi” listesinde yer aldı
Ülker, tüm dünyadan şirketlerin performanslarının ölçüldüğü S&P Global’in “Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi” listesinde ikinci kez yer aldı ve yine gıda ürünleri kategorisindeki tek Türk şirketi oldu.

Ülker, uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P Global tarafından hazırlanan ve global şirketlerin sürdürülebilirlik performansının ölçüldüğü “Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi -The Sustainability Yearbook” listesinde üst üste ikinci kez yer aldı. 61 sektörden 7 bin 554 şirketin sürdürülebilirlik performanslarının incelendiği listede Ülker, 2021’de olduğu gibi, 2022’de de “gıda ürünleri” (food products) kategorisinde yer alan tek Türk şirketi oldu.

'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ YURT DIŞINDA DA SES GETİRİYOR'

Ülker’in listede gıda ürünleri kategorisindeki 20 global şirketten biri olduğunu söyleyen Ülker CEO’su Mete Buyurgan, “Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi- The Sustainability Yearbook listesi, tüm dünyada sürdürülebilirlik alanındaki en saygın çalışmalardan biri. Dünya genelinde çevre, sosyal ve yönetişim performansları en iyi şirketlerin listelendiği bu çalışmada, gıda ürünleri kategorisinde puanımızla ilk 12 global şirket arasında ülkemizi temsil eden tek Türk şirketiyiz. Kuruluşumuzdan bu yana ‘israfsız şirket’ modelimizle çalışmalarımızı yürütürken, projelerimizle yurt dışındaki platformlarda da takdir görüyoruz. Toplumla, paydaşlarımızla birlikte büyümeyi ve güçlenmeyi merkeze alan bir anlayışla faaliyet gösteriyoruz. Şirketimizde su ve enerji tasarrufu, atıkların azaltılması, gıdanın korunması, insan kaynağı, sürdürülebilir ham madde tedariki ve üretim kalitesi başta olmak üzere, hedeflerimiz doğrultusunda projeler üretiyoruz. Her sene elde ettiğimiz başarılı sonuçlar sürdürülebilirlik adına attığımız adımların ne denli kıymetli olduğunun bir göstergesi” dedi.   

'SU TASARRUFU HEDEFİMİZİ AŞTIK; 2014'TEN BERİ KARBON SALINIMI ARTIŞI OLMADAN BÜYÜYORUZ'

Ülker’in sürdürülebilirlikte gıda sektörüne öncülük ettiğini ifade eden Buyurgan, hayata geçen örnek uygulamaları şu şekilde sıraladı:

“Ürünlerimizi çevreye, ekosisteme ve insana saygılı olarak üretiyoruz. 2024’te ulaşmak için yola çıktığımız, birim üretim başına yüzde 30 su azaltımı hedefini 2018 yılında yakalamayı başardık. 2021 yılında ise hedefimizi aşarak yüzde 38,4’lük azaltım oranına ulaştık. 2014’ten bu yana 2,7 milyon kişinin 1 günlük tüketimine eşdeğer su tasarrufu yaptık. Kayıpları kaynağında önlemek amacıyla, ilk seferde hedeflenen kalitede üreterek, ham maddelerin % 99’unu bitmiş ürüne çevirme oranına ulaştık.  Bu oranla gıda sektöründe dünya genelinde en iyiler arasında yer alıyoruz. 2014’ten bu yana karbon salım artışı olmadan da büyüyoruz. Sürdürülebilirlik hedeflerimizin her birinde son yıllarda oldukça fazla mesafe kat ettik. İklim değişikliği, gıdanın korunması, sürdürülebilir ham madde tedariki, su riskleri önümüzdeki dönemde öncelik verdiğimiz alanlar olacak.”

Fren yerine gaza basınca kaldırıma çıktı

Bina boşluğuna düşen kedi, 7 saatlik operasyonla kurtarıldı

Mersin’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Kahramanmaraş’ın sevilen siması Mikail Toslak son yolculuğuna uğurlandı

Demir korkuluklara sıkışan köpeği itfaiye ekipleri kurtardı

Kahramanmaraş’ta fabrika deposunda yangın

Adana’da işçi bayramı, simitçiler bariyerlerin arkasında çalışmaya devam etti

Otomobil, kamyonla çarpıştı 14 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Mersin Tarsus’ta ilk hac kafilesi uğurlandı

Hatay’da haşereyle mücadele gece gündüz devam ediyor

Arsuz’da ev alevlere teslim oldu

Atakaş Hatayspor, Başakşehir maçının hazırlıklarına devam etti

MSK’dan taraftara destek çağrısı

Uyuşturucu operasyonunda tutuklandı, ‘Kul bahtını yaşar, bahtına ne çıkarsa’ dedi

Mersin’de torbacılara yönelik operasyon: 84 tutuklama

Uyuşturucu bağımlısı merdivenlerde sızıp kaldı

Onikişubat’ta yol çalışmaları

Çocukların tren vagonunda tehlikeli oyunu kamerada

Kaskla tartıştığı sürücünün aracına zarar verdi: O anlar kamerada

Üretici kadınlar üniversitede stant açtı

Motosikletin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Mersin’de, Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na katılma çalışmaları sürüyor

Dijital Dönüşüm ve İnsan Odaklı Liderlik Zirvesi için geri sayım başladı

Hyundai Noyaner Plaza’da 20 vatandaş dolandırıldı, müşteri temsilcisi intihar etti

Kırıkhan’da konteyner yangını

Tırın camını kırıp telefon çaldı, o anlar kameraya yansıdı

Osmaniye’de mazot yüklü tanker devrildi

Evladının kaza yapmasına kızan baba "adam ol" diyerek sitem etti

Apartmandaki motosikleti ve balkonda asılı ceketi çalan hırsız yakalandı

Çalışma ve yaşam azmi örnek oldu, başkan ona iş yeri yaptırdı

Yükleniyor