Tıpta son gelişmeler ICORAM 2022 tıp kongresinde ele alındı

SAĞLIK 3.06.2022 09:49:38 0
Tıpta son gelişmeler ICORAM 2022 tıp kongresinde ele alındı
Nişantaşı Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ICORAM 2022; tıp alanındaki en son gelişmelerin, yöntemlerin ve yaklaşımların tüm yönleriyle ele alınması amacıyla önde gelen bilim insanlarını, araştırmacıları ve uzmanları bir araya getirdi.

Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu’nda yapılan kongrenin başkanlığını Nişantaşı Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Şahin yaptı. Tıptaki son yeniliklerin ele alındığı kongrede bilim insanları karşılaştıkları pratik zorlukları ve çözümleri tartıştı. İlk gün yüz yüze, ikinci gün online yapılan ICORAM Kongresi, hibrit forum özelliğiyle tıptaki son gelişmelerin tartışıldığı bir zemin oluşturdu.

KONGRE, BİLİMSEL BİR ŞENLİK YARATTI

Ulusal ve uluslararası bilim insanlarının katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Soner Şahin, Tıp Fakültesi’nin geçtiğimiz yıl eğitim öğretim yılına başladığını hatırlatarak, “Tıpta güncel gelişmelerin bir devamı niteliğindeki kongremiz Nişantaşı’nın Neotech kampüsüne yakışır bir açılış ile metaverse evreninde gerek üniversitedeki katılımcılara gerekse online platformdaki akademisyenlere bilimsel bir şenlik yaşattı” dedi.

BİLİMSEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİMİZ ANA FELSEFEMİZ OLACAK

Sağlık Bilimleri Fakültesi öncülüğünde 2 ayrı platformda ‘Sağlıkta Yapay Zeka’ zirveleri yapıldığını ve bilimsel süreklilik hedefleri üzerinde durulduğunu da kaydeden Prof. Dr. Şahin, “Gelecekteki süreçlerin yönetiminde bilimsel sürdürülebilirliğimiz ana felsefemiz olacaktır. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve dış paydaşlarımız ile ben değil biz diyen bir yarın hayali ile yolculuğumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Cinayete karışan 4’üncü şüpheli de tutuklandı

Adana’da düşen eğitim uçağının enkazında ekipler inceleme yaptı

Hatay’da camilerde kuraklık, yangınlar ve şehitler için dua edildi

Hatay’da 1500 kuran kursu öğrencisi camide buluştu

Başkan Yapar, Uzun Çarşı esnafıyla bir araya geldi

Hatay’da narenciye bahçeleri zararlı organizmalara karşı incelendi

Adana’da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Otoyol gişesinde feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Vali Köşger, Adana’daki yangına sebep olanların terörle bağlantısının bulunmadığını açıkladı

Vali Köşker: "Kozan’ın turizmde çekim merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz"

Bakan Kurum: "Ağustos ayı içinde 300 bininci konutumuzun anahtarlarını da Malatya’mızda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle teslim edeceğiz"

Termosa zulaladığı uyuşturucuyu polis buldu, ’içiciyim’ savunması yaptı

Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İtfaiyeye ait su tankeri kontrolden çıktı, önce ağaca sonra elektrik direğine çarptı

Adana’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Keman sanatçısı Laçin Akyol’un ölümüne neden olan kazada yeniden keşif kararı

Sumbas’ta yapımı tamamlanan 27 köy evinin anahtar teslimi yapıldı

Yangından kaçan yaralı leylek koruma altına alındı

Adana’da faciadan dönüldü: 3 katlı apartmanın merdivenleri çöktü

Motosikletli saldırgan iş yerine kurşun yağdırıp kaçtı: O anlar kamerada

Şener, Iğdır Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu

Yaz spor kursları ile Akdenizli çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Emzirme, meme ve yumurtalık kanseri riskini azaltıyor

Doğan: "Mısır fiyatının açıklanması, üreticinin emeğini korumak için hayati önem taşımakta"

Mersin’de ’Halk Kart’ın temmuz ödemeleri yatırıldı

Mersin’de kadınlara iş hayatı için farkındalık eğitimi

Mersin’de özel bireyler için yaz boyu spor desteği

Mersin’de kaçak sigara operasyonu: 15 bin makaron ve 31 kilo tütün ele geçirildi

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Kahramanmaraş’ta konargöçerler Ahır Dağı zirvesindeki yerlerini aldı

Yükleniyor