Tatlıcı çırağından ustasına vefa

Tatlıcı çırağından ustasına vefa

GÜNDEM 21.07.2025 10:00:09 0
Tatlıcı çırağından ustasına vefa
Adana’nın Kozan ilçesinde, tarihi çarşıda bulunan ve ilçede vefat eden vatandaşların lakaplı fotoğraflarının yer aldığı "Ölüler Kıraathanesi" bu kez anlamlı bir vefa örneğine ev sahipliği yaptı. Kıraathanede 40 yıl boyunca tatlıcılık yapan merhum Mustafa Güney’in çıraklığını yapan Cumali Yapıcı, ustasının ölüm yıl dönümünde kendi elleriyle tatlı yaparak esnaf ve mahalleliye ikram etti.
Cumali Yapıcı, 10 yaşında çırak olarak girdiği ve 40 yıl boyunca yanında çalıştığı "Tatlıcı Mustafa" olarak bilinen Mustafa Güney’in vefatının sene-i devriyesinde duygusal anlar yaşadı. Güney’in eşi ve ailesi de bu anlamlı vefa örneğinde duygu dolu anlar yaşarken, esnaf da "Ölüler Kıraathanesi"nde Kur’an okuyarak hem merhum Güney hem de ilçede hayatını kaybeden vatandaşlar için dua etti.
Kıraathane sahibi Nejat Karataş, "Burası ilçemizde simge haline gelen ve yaklaşık 900’e yakın vefat eden vatandaşımızın lakapları ve fotoğraflarının yer aldığı bir kıraathane. Esnafımızdan Mustafa Güney geçen yıl vefat etti. Yanında 40 yıl çalışan Cumali ise vefa örneği göstererek Kur’an okuttu, tatlı ikramında bulundu. Allah kabul etsin" dedi.
Merhum Mustafa Güney’in eşi Serpil Güney de duygu dolu anlar yaşadığını kaydederek, "Eşim 45-50 yıllık esnaftı. Cumali’yi çok severdi, 10 yaşından beri yanımızdaydı. Kozan’da vatandaşlar da onu çok severdi. Vefa gösterdi, duygulandık. Eşim esprili, güler yüzlü bir insandı. Hatta bir gün Cumali’ye nerede olduklarını sordum, ’mezarlıktayız’ dedi. Ne yaptıklarını sorunca ’size mezar bakıyoruz’ diye espri yaptı. Allah rahmet eylesin, çok iyi bir insandı."
Ustasına olan bağlılığını dile getiren Cumali Yapıcı ise, "5 yıl önce bana, ’oğlum ben ölürsem burada sen tatlı dağıtacaksın’ demişti. Ben de söz verdim. 10 yaşından beri yanındaydım. Çok iyi bir insandı, Kozan’da herkes severdi. Benim için bir görevdi ve sözümü tuttum" dedi.

Mersin’de şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Tarsus’ta kamyon sürücüsü tutuklandı

Tarsus Belediyesinden Muharrem Ayına özel aşure ikramı

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Ayağı janta sıkışan motosiklet sürücüsünü itfaiye kurtardı

ATÜ Tanıtım ve Tercih Günleri başlıyor

Akdeniz’in her mahallesine hizmet götürülüyor

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta yakalanan 83 şüpheliden 52’si tutuklandı

Mersin’de ’7. Lavanta Hasat Şenliği’ düzenlendi

Tarsus’un önemli caddesinde 2. etap çalışmaları tamamlandı

Tarsus’ta Bağlar Mahallesi’nde yol çalışmaları başladı

Tarsus’ta kırsal mahallelerde temizlik çalışmaları aralıksız sürdürülüyor

Mersin’de sabah sporları deniz kenarında yoğun ilgiyle devam ediyor

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi zorunlu eğitim sistemini masaya yatırdı

Dolandırıcılık suçundan 13 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Osmaniye’de otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

Zübeyde nine, köyünden doktora görüntülü ulaşıp muayene oldu

Adana’da kuyumcudaki yangın paniğe neden oldu

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 1 yaralı

Mersin’de yürüyüş yollarını ihlal eden araçlara 685 bin lira ceza

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli yakalandı, bin 531 hap ele geçirildi

Mersin’de 100 kilo kaçak tütün ele geçirildi

Otomobil şarampole yuvarlandı: 3 yaralı

Tatlıcı çırağından ustasına vefa

Başkan Görgel, "Kılavuzlu içmesuyu iletim hattını 20 gün içinde bitirerek sorunu çözüyoruz"

Klimalı duraklar atıl hale geldi, vatandaşlar mağdur oldu

Otizm teşhisi konulan Doğukan, şimdi üstün zekâlı

Evlilik vaadiyle kandırılıp öldürülen Ayşe Tokyaz’ın annesi ve ikiz kız kardeşinin feryadı yürekleri dağladı

Alevlere teslim olan konteyner iş yeri kullanılamaz hale geldi

Yükleniyor