Tarihi Danaahmetli Köprüsü’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı

Tarihi Danaahmetli Köprüsü’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı

GÜNDEM 16.04.2025 12:13:56 0
Tarihi Danaahmetli Köprüsü’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Karasu Nehri üzerine 16. yüzyılda inşa ettirildiği rivayet edilen Danaahmetli Köprüsü’nde restorasyon süreci tamamlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Hummalı çalışmalar sonrası köprüdeki restorasyon çalışmaları tamamlandı ve gelecek nesillere aktarılacak bir eser tarihe yeniden kazandırıldı" dedi.
Türkiye’nin tarihi ve kültürel yapısıyla önde gelen şehirlerinden Hatay, binlerce yıldır medeniyetlerin beşiği olmaya devam ediyor. Bölgedeki tarihi eserler yüzlerce yıl öncesini günümüze yansıtıyor. Kırıkhan ilçesinde Karasu Nehri üzerinde yer alan ve 16. yüzyılda inşa ettirildiği rivayet edilen tarihi Danaahmetli Köprüsü, Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihi Köprüler Dairesi Başkanlığı tarafından restore edildi. Osmanlı köprü mimarisinin önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen 84 buçuk metre uzunluğuna ve 4 buçuk metre genişliğe sahip, 6 kemer açıklığına sahip yapının kazı çalışmaları sırasında 2 kemeri daha gün yüzüne çıkarıldı.
Köprünün yeniden kazanımıyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Hatay’ımız için çok kıymetli bir tarihi eseri ayağa kaldırmanın sevincini yaşıyoruz. Danaahmetli Köprüsü’nün restorasyon süreci 2020 yılında başlamıştı. Covid-19 süreci ve 6 Şubat depremleri sebebiyle restorasyon süreci uzamıştı. Hummalı çalışmalar sonrası köprüdeki restorasyon çalışmaları tamamlandı ve gelecek nesillere aktarılacak bir eser tarihe yeniden kazandırıldı. Bugün tarihimize ve kültürel mirasımıza sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Yayman, restorasyon sürecine verdikleri desteklerden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’e teşekkürlerini dile getirdi.

Hatay’da vize ihlali ve kaçak yabancı operasyonu

Motosikletin plakasını bantlayarak kadınları taciz eden şahıs yakalandı

Hassa’da 11 kilo 226 gram metamfetamin ele geçirildi

İskenderun’da otopark ve oto yıkamalar denetlendi

Kahramanmaraş’ta iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 6 yaralı

Bakan Yumaklı: "TMO bu yıl tüm ürünleri almak için çalışmalarını yapıyor"

Kadın dilencinin yarım günlük kazancı 1193 TL

Eşini darbederek öldüren koca için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Tarsus’ta çocuklara modern park

Tarsus’ta 19 Mayıs coşkusu başladı

Çukurova’nın yeşil dönüşümüne SoGreen desteği

Bakan Yumaklı: "Yapay zeka sulama sistemlerine de entegre oldu"

Dörtyol’da ev yangını

’Sağlık Elçileri’ sağlıklı yaşam konusunda rehberlik edecek

MSK’da hedef play-off

Uzmanı uyardı: "Hipertansiyon çocuklarda da sıkça görülmeye başlamıştır"

Depremden kaçarak sığındıkları yeni yuvalarında sel afetini yaşadılar

Bakan Tunç: "Deprem bölgesinde idari yargıda toplam 109 bin 477 dava açıldı, 75 bin 977’si karara bağlandı"

Uyuşturucu taciri 13 şüpheli tutuklandı

Tarsus’ta Bahar Şenliği düzenlendi

Bakan Göktaş: "Bugün Cumhurbaşkanımız tarafından Ulusal Erişilebilirlik Günü ilan edildi"

Osmaniye’de sel felaketi

Adana’da gramajı düşük altın üreten şebeke çökertildi: 12 milyon TL’lik vurgun önlendi

Tıra çarpan motosikletli çocuğun öldüğü kaza kamerada

Tarsus’ta işgaliye denetimi

Mersin’de engellilere akülü sandalye desteği

DEAŞ’a 3 milyon TL aktaran 2 şüpheli tutuklandı

Başkan Seçer: "Sivil toplumlar demokrasilerin temel unsurlarıdır"

Seyhan Belediyesi çöpleri toplamadı, mahalleli isyan etti

Şeftali serasında çuvallarca uyuşturucu ele geçirildi

Yükleniyor