Suriye'de muhalifler cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor

Dış Haberler 5.06.2022 11:35:19 0
Suriye
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın terör örgütü PKK/YPG işgalindeki bölgelere yönelik yeni harekat düzenleneceği açıklaması Suriye’de hareketliliği artırdı. Açıklamanın ardından Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurları, terör örgütü PKK/YPG işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç sınırına yakın noktalardaki cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor.
 

Türkiye’nin güney komşusu Suriye’de yıllardır devam eden iç savaşın ardından terör örgütlerince işgal edilen Azez, Afrin, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Resulayn gibi kentler ile bağlı köy ve beldeleri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları ile güvenli hale getirildi. Zorunlu olarak göç etmek zorunda kalan binlerce Suriyeli, TSK’nın düzenlediği harekatlar ile terör örgütlerinden arındırılan bölgelere dönerek güven içerisinde yaşamaya başladı.

TSK'nın halen üs noktalarında olası saldırılara karşı görev yaptığı Suriye’nin Azez, Afrin, Cerablus ve El Bab kentlerine son yıllarda terör örgütü işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgesinden saldırılar düzenleniyor. Rusya Federasyonu askerlerinin bulunduğu Tel Rıfat ve Münbiç’te tüm uyarılara rağmen saldırıların sürmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kentlerin de sınır ötesi harekatlar ile teröristlerden arındırılacağını açıkladı.

CEPHE HATLARI GÜÇLENDİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Suriye Milli Ordusu da hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Olası harekatta TSK ile birlikte hareket edecek olan SMO unsurları, Tel Rıfat ve Münbiç kentleri ile kırsalındaki bölgelere yakın noktalardaki cephe hatlarını güçlendirdi. Mevcut cephe hatlarını olası saldırılara karşı güçlendiren ve asker takviyesi yapan SMO unsurları, sürekli dürbünlerle teröristlerin bulunduğu bölgeleri gözetliyor. Ağır ve hafif silahlarla 24 saat nöbet tutan SMO askerleri, zaman zaman teröristler tarafından yapılan saldırıları da anında karşılık vererek püskürtüyor.

PKK/YPG’li teröristlerin kontrolündeki Tel Rıfat’a 4, aynı zamanda helikopterler için yapılmış havaalanının bulunduğu Minnag bölgesine de 2 kilometre uzaklıktaki Kefer Haşe'de kontrol noktasındaki SMO askerleri, sürekli olarak teröristlerin bulunduğu alanları gözetliyor. Cephe hattının sorumlusu olan SMO komutanlarından Abu Abdullah, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve her an taarruza geçecek şekilde cephelerde konuşlanıldığını söyledi. Hedeflerinin bir an önce teröristlerin bulunduğu alanları güvenli hale getirmek olduğunu anlatan Abu Abdullah, Türk askeri ile birlikte yeni bir harekat için heyecanla gelecek talimatı beklediklerini kaydetti.

Vali Köşger, Adana’daki yangına sebep olanların terörle bağlantısının bulunmadığını açıkladı

Vali Köşker: "Kozan’ın turizmde çekim merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz"

Bakan Kurum: "Ağustos ayı içinde 300 bininci konutumuzun anahtarlarını da Malatya’mızda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle teslim edeceğiz"

Termosa zulaladığı uyuşturucuyu polis buldu, ’içiciyim’ savunması yaptı

Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İtfaiyeye ait su tankeri kontrolden çıktı, önce ağaca sonra elektrik direğine çarptı

Adana’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Keman sanatçısı Laçin Akyol’un ölümüne neden olan kazada yeniden keşif kararı

Sumbas’ta yapımı tamamlanan 27 köy evinin anahtar teslimi yapıldı

Yangından kaçan yaralı leylek koruma altına alındı

Adana’da faciadan dönüldü: 3 katlı apartmanın merdivenleri çöktü

Motosikletli saldırgan iş yerine kurşun yağdırıp kaçtı: O anlar kamerada

Şener, Iğdır Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu

Yaz spor kursları ile Akdenizli çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Emzirme, meme ve yumurtalık kanseri riskini azaltıyor

Doğan: "Mısır fiyatının açıklanması, üreticinin emeğini korumak için hayati önem taşımakta"

Mersin’de ’Halk Kart’ın temmuz ödemeleri yatırıldı

Mersin’de kadınlara iş hayatı için farkındalık eğitimi

Mersin’de özel bireyler için yaz boyu spor desteği

Mersin’de kaçak sigara operasyonu: 15 bin makaron ve 31 kilo tütün ele geçirildi

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Kahramanmaraş’ta konargöçerler Ahır Dağı zirvesindeki yerlerini aldı

Çevreci çocuk sosyal medyada çöp toplama hareketiyle dikkat çekti

Hem deprem hem de sosyal konutlarda sona gelindi

Kahramanmaraş Büyükşehir’den ulaşım atağı

Depremde ağır hasar alan minarenin yerle bir olduğu anlar kameraya yansıdı

‘Abi’ diye seslenenler olsa da oto yıkamacı Gülcan, depremin yıkamadığı hayalleriyle ekmek parasını kazanıyor

Vinç kazasında 24 yaşındaki genç öldü

Serinyol ve Alahan’da afet konutları yükseliyor

Otobüs zeminine zulalanmış 990 kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Yükleniyor