Sivas'ta robot yarışması heyecanı

Bilim Teknoloji 24.05.2022 13:39:02 0
Sivas
SİVAS'ta 67 il ile Azerbaycan ve Romanya'dan gelen katılımcılardan oluşan robot yarışması başladı.
4 Eylül Spor Vadisi'ndeki Sivas Robot Yarışması'na (Si-Ro58); Vali Vekili Adil Nas, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, kurum müdürleri ve öğrenciler yer aldı. 12 alt kategoriden oluşan etkinlik ilk olarak Uluslararası Nuri Demirağ İnsansız Hava Aracı Yarışması'yla başladı. 
Programda konuşan Vali Vekili Adil Nas ülkelerin gelişiminde çok çeşitli faktörler olduğunu dile getirdi. Teknolojik gelişimin önemine değinen Nas, 'Teknolojik gelişmeyi belirleyen çok faktör var. Bunlardın birincisi insan faktörüdür, diğeri ise kaynak faktörüdür. İnsan faktörünü kesinlikle küçümsememek lazım ve değer vermemiz lazım. Bu tür yarışmalar çocuklarımızın, gençlerimizin merak duygusunu güçlendirici faaliyetlerdir. Etkinliği düzenleyen Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve destek verenlere teşekkür ediyorum' dedi. 
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 'Nuri Demirağ'ın hemşehrileri Türkiye'nin hedeflediği milli sanayi yolunda, teknoloji yönünden milli ve yerli üretim yolunda önemli adımları hep birlikte atacak. Aslında bu memleketin çocukları yıllar önce o uçağı yaptı uçurdu ve başardı. Ama o günkü milli üretime direnen, yerli üretime direnen anlayış maalesef o güzel başarıyı, o güzel duruşu, Türkiye'yi farklı bir noktaya getirecek milletimizi göklerde daha güçlü kılacak anlayışla mücadele etti, o güzel organizasyonu ve çalışmayı maalesef yok etti. Ama bu milletin asil evlatları tüm zorlukları aştığı gibi inşallah bu yüzyılda bunu başaracak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'İstikbal göklerdedir' anlayışıyla hareket edecektir' diye konuştu. 
Roket ve dron gösterileriyle başlayan Sivas Robot Yarışması, 27 Mayıs'taki ödül töreniyle sona erecek. ()

Konya'da Marangozlar Köprülü Kavşağı’nın alt kısmı trafiğe açıldı

Gazeteci Özke'den Genç İletişimcilere Edebiyat Vurgusu

Meteoroloji uyardı: Yeni haftada hava nasıl olacak?

Bursa Yenişehir SHM'ye mamografi cihazı kazandırıldı

32 İlde Sağanak Yağış Bekleniyor: Meteoroloji Uyarı Yayınladı

Gölhisar Kaymakamlığı basketbol takımı Akdeniz yolunda

Serikspor'un Göçebe Ligi: Adana Demirspor Maçı Sivas'ta

Tarsus'ta trafik rahatladı: Atatürk Caddesi'nde yeni düzenleme

Şahin Bilgiç: “Adana için el ele verdik”

Türkiye'de Bugün Hava Durumu: Yağışsız ve Sıcak

Adana Kasım ayında sıcaklık rekoru kıracak!

Adana'daki silahlı saldırı iddiaları araştırılıyor

Türkiye Genelinde Hava Sıcaklıkları Artış Gösteriyor

Adana'da Kadın Emeği Pazarı Kuruldu

Otomobil devrildi, sürücü hayatını kaybetti

Drift yapan sürücüye gereği yapıldı: Araç trafikten men edildi, 53 bin TL ceza kesildi

Kalp krizinden hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Dostları ülkücü camianın sevilen isimlerinden Ökkeş Şendiller’i anlattı

Osmaniye’de ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi’ kapsamında makine dağıtıldı

Akdeniz’de Dünya Yaşlılar Günü’nde vefa dolu anlar

MSK evinde ilk maçında Beşiktaş’ı ağırlayacak

Adanaspor Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova: "Kimse elini taşın altına koymadı, maçlara ağlayarak çıkıyoruz"

Adana’dan Irak’a doğrudan uçuş talebi

Reyhanlı’da uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama

Yaklaşık 16 metrelik balinanın iskeleti gün yüzüne çıkarılmaya başladı

Adana’da yazdan kalma günler yaşanıyor

Sonbaharın gelmesiyle bu hastalıklara dikkat

Yaşlı adamın öldüğü kazada sürücü serbest kaldı

İskenderun’da hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı

Hatay’da 1 Kilo 850 gram Metamfetamin ele geçirildi

Yükleniyor