Senatörlük yarışında Cumhuriyetçilerin adayı Mehmet Öz oldu, rakibi çekildi

Dış Haberler 4.06.2022 11:46:41 0
Senatörlük yarışında Cumhuriyetçilerin adayı Mehmet Öz oldu, rakibi çekildi
ABD senato seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin Pennsylvania adayını belirlemek için yapılan ön seçim yarışında, Dr. Mehmet Öz ve rakibi David McCormick arasında yüzde 0,5 oranında oy farkı olduğu için oylar yeniden sayılmaya başlanmıştı. McCormick dün yaptığı açıklamayla senatörlük yarışından çekildiğini ve Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olarak Dr. Mehmet Öz’ü destekleyeceğini duyurdu.
ABD eski Başkanı Trump’ın da desteklediği kalp cerrahı ve ünlü televizyon programcısı Dr. Mehmet Öz’ün, Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi Parti adına Demokrat Parti Adayı John Fetterman’a karşı ABD Senatosu için yarışacağı kesinleşti. Cumhuriyetçi Parti’nin iki adayı Öz ve McCormick, 17 Mayıs’ta karşı karşıya gelmiş, 1.3 milyondan fazla oy kullanılmış ancak iki aday arasındaki oy farkı çok az olduğu için eyaletin ‘otomatik yeniden sayım’ yasası devreye girerek oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. Pennsylvania eyaletinde otomatik yeniden sayım yasası, iki aday arasında yüzde 0,5 veya daha az oy farkı olduğunda yürürlüğe girmektedir.
DESTEKLEYECEĞİNİ BELİRTTİ
Oyların yeniden sayılması tamamlanmadan dün David McCormick, canlı yayında yaptığı açıklamayla çekildiği açıklandı. McCormick açıklamasında “Bugün Mehmet Öz'ü arayıp zaferinden dolayı tebrik ettim, Cumhuriyetçileri ve Pensilvanyalıları senato adaylığının arkasında birleştirmeye çalışmak için üzerime düşeni yapacağımı söyledim” dedi.
Dr. Mehmet Öz ise sosyal medya hesabından “David McCormick'ten nazik bir telefon aldım ve sonbahar seçimlerinde verdiği destek sözü için son derece müteşekkirim. Pennsylvania ve Amerika için daha parlak bir gelecek hedefini paylaşıyoruz” dedi. ABD Senatosu seçimleri 8 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

 

Adana’da orman yangını

Akdeniz Belediyesinden ücretsiz metropolitan okul olgunluğu testi

ATO Başkanı Bayram: "2024 yılında gerçeleşen hibe tutarı 99 milyon 450 bin 344 TL"

Kahramanmaraş’ta yanan otomobil hurdaya döndü

Özel çocuklar mezuniyet coşkusu yaşadı

Paraşütle şehirler arası yolculuk: 7 saatte 230 kilometre uçtu

Kahramanmaraş’ta çeşitli suçlardan yakalanan 28 şüpheli tutuklandı

Kahramanmaraş’ta Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi

Deprem mezarlığında evlatlarının mezarını ziyaret eden baba: "Keşke sağ olsalardı da onlar da anne ve baba olsaydı"

İskenderun’da aranan 3 kişi yakalandı

Dörtyol’da motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

İskenderun’da trafik kazası: 4 yaralı

Hatay’da çiftleşen yılanlar kameraya yakalandı

Zirai donu kayıpsız atlatan kayısıda bereketli hasat; 50 TL ile 70 TL arasında alıcı buluyor

Yaralandığı kazada ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 37 bin TL’lik ceza uygulanan sürücüden tepki

Balık tutarken 15 metreden düştü

Ölmeden ölüm ilanı verildi, duyunca şok oldu

Mersin’de ‘Gadir Hum Bayramı’ kutlandı

Mersin’de YKS’ye girecek öğrencilere uzman desteği

Mersin’de ’Babalar Günü’nde hem spor hem eğlence dolu kutlama

Baba ve kızları yan yana defnedildi

"İçindeki candan sorumluyum" dedi, saniyeler sonra ölüme sebep oldu

Kanala devrilen pikap, baba ve iki kızına mezar oldu

Firar eden kurbanlık, 10 gün sonra yakalandı

Su borusuna düşen yavru kedi kurtarıldı

Adana Ömer Refika Halıcılar Ortaokulu’ndan uluslararası başarı

Adana’da tırdaki tarım aletlerine zulalanmış 420 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Dere yatağına kanalizasyon akıyor

Adli kontrolle serbest kalmıştı, yeni görüntüleri çıktı: Yaşlı adamı da sopayla dövmüş

Prof. Dr. Solmaz: "Aşırı şeker tüketimi kanser riskini artırıyor"

Yükleniyor