Savaşın sona ermesiyle altın fiyatlarında gerileme devam ediyor

Savaşın sona ermesiyle altın fiyatlarında gerileme devam ediyor

GÜNDEM 30.06.2025 12:08:00 0
Savaşın sona ermesiyle altın fiyatlarında gerileme devam ediyor
HATAY (İHA) – Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, İsrail – İran savaşının sona ermesiyle altında dalgalanmaların son bulduğunu belirterek barış ortamının devam etmesiyle altın fiyatlarının istikrarlı bir şekilde gerileyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İsrail – İran savaşı altının fiyatında dalgalanmalara neden olmuştu. Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, yılların tecrübesiyle vatandaşlara kriz sürecinde altın değerinde önerilerde bulundu. Altının barış ortamının sağlanmasıyla birlikte gerilemeye başladığına dikkat çeken sarraf Güney, sürecin bu şekilde devam etmesiyle altının istikrarlı şekilde gerilemeye devam edeceğini söyledi.

Sarraf Güney, bölgede yaşanan siyasi gerilimlerin altın fiyatlarında dalgalanmalara neden olduğuna dikkat çekerek, "İran ve İsrail arasındaki savaş söylemleri Amerika’nın sürece körükle gitmesiyle birlikte büyük bir savaş endişesi doğurdu. Bu endişeyle birlikte altının ons fiyatı uluslararası arenada yükselişe geçti. Türk Lirası karşısında da değer kazanan altın, yatırımcının yeniden gözdesi oldu. ABD’nin Başkanı Donald Trump’ın çelişkili açıklamaları da zaman zaman dalgalanmaya neden olsa da, huzur ortamının tesis edilmesi altının ons fiyatını tekrar aşağı çekti. Bu da piyasalara güven ortamının geri döndüğü sinyallerini verdi. Altın her zaman en düşük seviyelerden alındığında kazandırır. Altın, birden bire yükseldiğinde telaş etmemek gerekir. Aniden yükselişlerden sonra altın tekrar bir önceki seviyesine yakın yerlere döner veya hatta bir önceki seviyesinden daha aşağılara indiği zaman altın kazandırır. Savaş ortamlarında para birimleri büyük değer kaybı yaşar. Hangi ülke olursa olsun, savaşan veya destekleyen ülkelerin para birimi zayıflar. Ancak altın taşınabilir, uluslararası anlam ifade eden bir yatırım aracıdır. Bu yüzden kriz dönemlerinde altın, en güvenli limandır. Barış ortamı devam ederse altın fiyatları istikrarlı şekilde gerilemeye devam edebilir. Fakat yeni bir küresel çatışma ihtimali doğarsa, altının tekrar hızlı şekilde yükselmesi muhtemeldir" dedi.

Mersin’de 4 genci ölüme bu araç götürmüş

Adana’da orman yangını

Osmaniye’de hurdalıkta çıkan yangın söndürüldü

Erdemli’de 6 bin 800 öğrenciye Kur’an eğitimi

Mersin Bozyazı’da orman yangınına ekipler müdahale ediyor

Hatay Valisi Masatlı: "3 mahallemizde tahliyeler başladı"

Adana Kozan’da aranan 7 şahıs yakalanıp tutuklandı

ATÜ, Bilim Kafe etkinliğine tarihi mekanda ev sahipliği yaptı

Adana’dan 19 firma Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı arasında yer aldı

ATO’dan evleneceklere indirim desteği

Mersin’de oto yıkamacıdaki faciada ölü sayısı 4’e yükseldi

Alevlerin arasına arılarını kurtarmaya geldi

Adanaspor’un altyapı sorumlusu Eyüp Arın, takımdan ayrıldı

Kahramanmaraş’ta orman yangını büyümeden söndürüldü

Sır Barajı’nda adada mahsur kalan 3 çocuk ve 2 köpek kurtarıldı

Anamur’da Yaz Kur’an Kursları başladı

Osmaniye’de çıkan orman yangını söndürüldü

Alevlerin sıçradığı ahırından ekiplerin yardımıyla hayvanları kurtardı

Orman yangını evlerine sıçrayan vatandaşların zor anları

MERDAK’ın 19. Ulusal Dağcılık Festivali’nde Medetsiz Zirvesine anma tırmanışı yapıldı

Mersin Kent Orkestrası’ndan sezon finalinde unutulmaz konser

Akdeniz’de tarım yolları yenileniyor

Mersin Mut’ta orman yangını

Kahramanmaraş’ta fırtınanın oluşturduğu hasar ortadan kaldırılıyor

Osmaniye’deki anız yangını ormana sıçradı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşlara ’evlat sevgisi’ ile destek oluyor

Savaşın sona ermesiyle altın fiyatlarında gerileme devam ediyor

Mersin’de 3 genç, oto yıkama dükkanında ölü bulundu

Kahramanmaraş’ta orman yangını

Ahır Dağı zirvesine 38 bin metrekarelik Türk bayrağı

Yükleniyor