“Öğrenciler tercih dönemini iyi değerlendirmeli”

EĞİTİM 6.06.2022 11:29:57 0
“Öğrenciler tercih dönemini iyi değerlendirmeli”
Dün gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrası değerlendirmelerde bulunan Sınavlara Hazırlık Koordinatörü Murat Aslanoğlu, öğrencilerin tercih dönemini iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyerek, “Tercih döneminde öğrencilerin yelpazeleri belli olacak, hangi okula girebileceklerini netleştirmiş olacaklar. Bu yelpaze içerisindeki okulların her birini gezmeleri gerekiyor. Özellikle orada okuyan öğrencilerle haberleşmeleri ve okullar hakkında bilgi almaları çok kıymetli bir hale gelecek” dedi.

İSTEK Okulları Acıbadem Kampüsünde LGS sınavı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Sınavlara Hazırlık Koordinatörü Murat Aslanoğlu öğrencilere tercih dönemi için de bazı tavsiyelerde bulundu. 2021 yılında bu sınava yaklaşık 1 milyon 38 bin öğrencinin girdiğini belirten Aslanoğlu, “Bu yıl baktığımızda aşağı yukarı aynı sayıda öğrencinin katıldığını düşünüyoruz. Genel anlamda geçen seneyle bu seneyi kıyasladığımızda şunu görüyoruz; Geçen yıl matematik dersinde çok ciddi bir ağırlık varken, öğrencileri zorlayan soruların ağırlığı oradan gelirken bu yıl Fen Bilgisi ve Türkçeye de biraz daha bölüştürülmüş olduğunu görüyoruz” dedi.

SIRALAMADA TÜRKÇE VE FEN BİLGİSİ ETKİLİ OLABİLİR

Öğrencilerin sıralamasında her yıl matematiğin daha çok belirleyici olduğunu belirten Aslanoğlu, “Bu yıl Türkçe ve Fen Bilgisi bu sırlama da birazcık daha etkili olabilir” diyerek soruların içeriğine dair şunları belirtti:

“Dersleri inceleyecek olursak Türkçe sorularında özellikle öğrencilerin grafik okuma, tablo yorumlama, görsel yorumlama ve yazım kurallarıyla ilgili sorularda zorlandığıyla ilgili dönüşler aldık. Türkçede 6-7 tane zorlayıcı soru vardı. Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Din Kültürü dersindeki sorular geçmiş yıllara paralellik gösteriyordu. Kabaca yorum soruları olduğunu söyleyebiliriz. Öğrencilere salt bilgi sorusu genellikle sorulmamıştı. Matematik yine her zamanki gibi zorlayıcıydı fakat geçen yıla göre biraz daha kolay olduğunu en azından 5-6 tane kolay sorunun sorulduğunu söyleme şansımız var. İngilizce de ise daha çok birçok kazanımın sentezlendiği sorular sorulmuştu ama zorlayıcı bir soru yoktu. Fen soruları ise deney sorularının yoğunlukta olduğu bir sınav olmuş. Zorluk derecesi geçmiş yıllarla aynı olarak sorulmuş. Konular daha dengeli dağılmıştı. Geçen sene sorulmamış konu varken bu sene bütün konulardan soru sormaya çalışmışlar.”

ÖĞRENCİLER TERCİH DÖNEMLERİNİ İYİ DEĞERLENDİRMELİLER

Öğrencilerin kitapçıklarını alabileceklerini belirten Aslanoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından cevap anahtarları yayınlandı. Öğrenciler kontrollerini yaptıktan sonra aşağı yukarı netleri ortaya çıkmış olacak. Dolayısıyla birkaç gün dinlenmeleri gerekiyor. Sonra 30 Haziran’ı bekleyeceğiz. Tercih dönemi başlayacak fakat bu süreci iyi değerlendirmeleri lazım. Çünkü aşağı yukarı yelpazeleri belli olacak ve hangi okula girebileceklerini netleştirmiş olacaklar. Bu yelpaze içerisindeki okulların her birini gezmeleri gerekiyor. Özellikle orada okuyan öğrencilerle haberleşmeleri ve okullar hakkında bilgi almaları çok kıymetli bir hale gelecek. Dolayısıyla araştırmalarını yaptıktan sonra kendileri için en mantıklı okulu seçecekler” diye konuştu.

Osmaniye Aile Yaşam Merkezi’nde mezuniyet töreni

Antakya’da kuyuya düşen köpeği itfaiye kurtardı

Baraj kenarına uçan otomobildeki 3 kişi yaralandı

Antakya Belediyesi’nden parklar ve yeşil alanlarda titiz çalışma

Hatay’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Alevler içinde kalan yavru serçeye, itfaiyeden can suyu

Karavan minibüs kamyonete çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Adana’da orman yangını

Akdeniz Belediyesinden ücretsiz metropolitan okul olgunluğu testi

ATO Başkanı Bayram: "2024 yılında gerçeleşen hibe tutarı 99 milyon 450 bin 344 TL"

Kahramanmaraş’ta yanan otomobil hurdaya döndü

Özel çocuklar mezuniyet coşkusu yaşadı

Paraşütle şehirler arası yolculuk: 7 saatte 230 kilometre uçtu

Kahramanmaraş’ta çeşitli suçlardan yakalanan 28 şüpheli tutuklandı

Kahramanmaraş’ta Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi

Deprem mezarlığında evlatlarının mezarını ziyaret eden baba: "Keşke sağ olsalardı da onlar da anne ve baba olsaydı"

İskenderun’da aranan 3 kişi yakalandı

Dörtyol’da motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

İskenderun’da trafik kazası: 4 yaralı

Hatay’da çiftleşen yılanlar kameraya yakalandı

Zirai donu kayıpsız atlatan kayısıda bereketli hasat; 50 TL ile 70 TL arasında alıcı buluyor

Yaralandığı kazada ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 37 bin TL’lik ceza uygulanan sürücüden tepki

Balık tutarken 15 metreden düştü

Ölmeden ölüm ilanı verildi, duyunca şok oldu

Mersin’de ‘Gadir Hum Bayramı’ kutlandı

Mersin’de YKS’ye girecek öğrencilere uzman desteği

Mersin’de ’Babalar Günü’nde hem spor hem eğlence dolu kutlama

Baba ve kızları yan yana defnedildi

"İçindeki candan sorumluyum" dedi, saniyeler sonra ölüme sebep oldu

Kanala devrilen pikap, baba ve iki kızına mezar oldu

Yükleniyor