Mersin’de yaz konserleri kentin dört bir yanını şenlendiriyor

Mersin’de yaz konserleri kentin dört bir yanını şenlendiriyor

GÜNDEM 7.08.2025 10:22:07 0
Mersin’de yaz konserleri kentin dört bir yanını şenlendiriyor
Mersin Büyükşehir Belediyesinin sanat ekipleri, yaylalardan sahillere uzanan yaz konserleriyle kentin dört bir yanını neşeyle dolduruyor. Erdemli, Toroslar ve Tarsus’ta düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar müzikle doyasıya eğleniyor.
Yaz tatilini yaylalarda ve deniz kenarlarında değerlendiren Mersinlilerin hoşça vakit geçirmesi için bünyesinde bulunan sanat toplulukları ile konserler düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların büyük beğenisini kazanıyor. Erdemli’ye bağlı Arpaçbahşiş ve Ayaş, Toroslar’a bağlı Ayvagediği ve Tarsus’a bağlı Altaylılar Mahallesi’nde konserler veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı sanat toplulukları, kentin dört bir yanını yaz boyunca eğlendirmeyi sürdürüyor.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından Tarsus’un Altaylılar Mahallesi’nde ‘Yaz Dostum Konseri’ düzenlendi. Muhtarlık Binası önünde gerçekleşen konserde seslendirilen birbirinden güzel pop şarkılarla, özellikle gençler ve çocuklar doyasıya eğlenme şansı buldu. Programa Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Uyan, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erdemli Arpaçbahşiş ve Ayaş’ta tatilciler en güzel şarkılar ile eğlendi
Erdemli’ye bağlı Arpaçbahşiş’e deniz tatili yapmak için gelenler, Büyükşehir Belediyesinin ‘Yaz Dostum’ konseriyle eğlendi. 7’den 70’e herkesin danslar edip şarkılara eşlik ettiği konser büyük beğeni topladı. Konsere Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da yine Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi’nde tatil yapan vatandaşlar için harika bir konser vererek unutulmaz bir akşam yaşattılar.

Toroslar Ayvagediği şölen havasına büründü
Toroslar ilçesine bağlı Ayvagediği Mahallesi’nde düzenlenen ‘Yayla Şenliği’nde bir araya gelen vatandaşlar da birbirinden güzel türküler ve halk oyunları ile coştu. Her yaştan yaylacının katıldığı konser, şenlik havasında geçti. Her zaman böyle eğlencelerin olmasını isteyen konuklar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.
Erdemli’de gerçekleşen konserde herkese iyi bir tatil dönemi geçirmeleri dileğinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, "Başkanımız Vahap Seçer’in herkese selamlarını iletiyorum. Atatürk gençliğiyle beraber orkestramız eşliğinde çok güzel zaman geçiriyoruz" diye konuştu.
Ayvagediği’nde konser veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası Şefi Erman Talşık, "Yaz dönemi boyunca belirli günlerde halkımızla bir araya geliyoruz. Vatandaşlarımızın tepkisi çok olumlu. Güzel geri dönüşler alıyoruz. Onların yüzündeki mutluluk, bize enerji ve güç veriyor. Halkımızın mutlu olduğunu görünce daha da keyif alıyoruz" dedi.
Konserlerin çok keyifli geçtiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Solisti Tuğçe Dilek, "Vatandaştan çok güzel tepkiler alıyoruz, herkes çok eğleniyor. Zaten yaz tatili arasında böyle bir konser, onlar için de sürpriz oluyor. Biz de onlarla bir araya geldiğimiz için çok keyif alıyoruz. Ne zaman geleceğimizi tekrar soruyorlar" diyerek, beğeniyle takip ettiklerinin altını çizdi.

Uzmanı uyardı: "Burun ameliyatı olanlar yazın sıcaktan korunmalıdır"

Onikişubat Belediyesi, Filistin temalı grafitilerle trafoları vicdan anıtına dönüştürdü

Kahramanmaraş’ta güvenli evim projesi

Sahilden plastik, cam ve çeşitli atıklar toplandı

Otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası araç kamerasında

Dolandırıcılara 380 bin TL gönderecekken polis engelledi

Osmaniye’de iki motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Kanalizasyon taştı, vatandaş sokağa maskesiz çıkamaz hale geldi

Ölü bulunan üniversite öğrencisinin cenazesi Mersin’de toprağa verildi

Depremzede çiftin evlilik hayali beyaz eşya bayinin kepenk kapatarak sırra kadem basmasıyla ertelendi

Mersin’de kadınlar MERCEK sayesinde meslek sahibi oluyor

Uyuşturucu satıcıları ifadeleriyle şaşırttı: 5 tutuklama

Kibar Feyzo’nun çekildiği tarihi konak restore ediliyor

Mersin’de ‘Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı Projesi’ değerlendirme toplantısı yapıldı

Mersin’de otobüslerde ’gittiğin yere kadar öde’ dönemi başladı

Adana’da çöp ve molozlar dağ gibi birikti, vatandaşlar tepkisini dile getirdi

Akdeniz’e düşen angus kıyıya vurdu

Kırmızı ışıkta durmayarak polisin dron kamerasına yakalanan sürücü: "Allah devletimizden razı olsun"

Vali Masatlı, Tarihi Uzun Çarşı’daki çalışmaları inceledi

İl Tarım Müdürü Türkmen, fidan üretim sahalarını inceledi

Otomobille çarpışan traktörün tekeri koptu: 2 yaralı

İnek sağarken elektrik akımına kapılan 3 kişi yaralandı

Başkan Kıvanç: "KOBİ tanımı büyüdü, işletmelerin nefes alanı genişledi"

Zorkun Yaylası Şenlik Tepesi’nde oryantiring heyecanı

Mersin’de 84 milyon avroluk atıksu projesi için meclisten yetki çıktı

Tarsus’ta 9 mahallede asfalt yama çalışması tamamlandı

Mersin’de apart otelde sözlü tartışma ölümle bitti

Akdeniz’de pazar yerleri yıkanıyor, çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

Sıcak hava ve yanlış klima kullanımı burun kanamasına yol açabiliyor

Yükleniyor