Mersin’de son bir haftada aranan 871 şahıs yakalandı

Mersin’de son bir haftada aranan 871 şahıs yakalandı

GÜNDEM 7.05.2025 11:47:55 0
Mersin’de son bir haftada aranan 871 şahıs yakalandı
Mersin’de son bir haftada gerçekleştirilen çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 871 şahsın yakalandığı bildirildi.
Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı, Vali Atilla Toros başkanlığında yapıldı. Toplantıda, il genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, alınan tedbirler, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirilen operasyonlar ve ilgili diğer hususlar ele alındı. Kentin huzuru ve güvenliğini daim kılmak için emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin gece gündüz çalışmaya devam ettiği kaydedildi.
Toplantıda, 28 Nisan-5 Mayıs arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin veriler de paylaşıldı. Buna göre, belirtilen tarihler arasında haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 871 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Aynı dönemde yapılan trafik uygulamalarında 92 bin 910 araç kontrol edilirken, bin 536 araç trafikten men edildi, 16 bin 228 sürücüye işlem yapıldı.
Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında ise 441 şüpheli yakalanırken, bunlardan 105’i tutuklandı. Şüpheli şahısların ikamet ve iş yerleri ile araçlarında yapılan aramalarda, 11 bin 722 adet sentetik uyuşturucu hap, 10 kilo 189 gram uyuşturucu madde ile 4 tabanca, 22 tabanca fişeği ele geçirildi. En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında ise 114 anneye bilgilendirme yapılırken, narko-yetişkin faaliyetleri kapsamında da 309 kişiye Narvas ve Uyuma projeleri tanıtıldı.
Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulaması kapsamında da 2 bin 307 şahsın kimlik kontrolü yapılırken, 3 yabancı, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne gönderildi.

İlginç kaza: Satmak için kaporasını aldığı otomobilinin üzerine hafif ticari araç çıktı

Mersin’de feci kaza: Otomobil ikiye bölündü, 3 kişi yaralandı

Kontrolden çıkan otomobil, kamyonete çarptı: 2 yaralı

Osmaniye’de serinlemek için dereye giren çocuk boğuldu

Kahramanmaraş’ta düğün eğlencesi kavgaya dönüştü

Huzurevinde Anneler Günü kutlaması

Reyhanlı saldırısında hayatını kaybeden 53 vatandaşa Anneler Günü’nde buruk anma

Dörtyol’da şehit annelerine vefa

Anamur’da Kur’an ile tanışan minikler için program düzenlendi

Osmaniye’de huzurevinde kalan annelerin günü kutlandı

Erdemli’de annelerin günü güllerle kutlandı

Özel çocukların deniz keyfi

Kahramanmaraş’ta kuyuya düşen keçi kurtarıldı

Başkan Görgel: "Sizler başı dik yüce gönüllü annelersiniz"

AOSB Ulusal 5’inci Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması Sonuçlandı

Vali Toros: "Mersin’de suçluların barınmasına asla izin vermeyeceğiz"

Depremzede kadınların Anneler Günü, hediye çeki ve çiçeklerle kutlandı

Tarsus’ta kamyonet köprü altına sıkıştı

Park halindeki minibüs alevlere teslim oldu

Emekleyerek yaşam süren 3 engelli evladına ömrünü adadı

Doktor oğlundan hemşire anneye ’Anneler Günü’ sürprizi

Mersin’de trafik kazası: 10 yaralı

Adana’da DEAŞ’ın uyuyan hücresindeki 5 şüpheli tutuklandı, 1’i sınır dışı edildi

Mersin’de sıcaktan bunalan vatandaşlar denizde serinledi

Kahvaltı yüzünden eşini darbetti, o anlar saniye saniye görüntülendi

Türkiye’nin motosiklet tutkunları Yumurtalık’ta buluştu

Adana Sanayi Kampüsü, EDIH Anadolu Konsorsiyumunu Ağırladı

Dr. Yıldırım: "Türkiye’de bireylerin internette vakit geçirme süresi 7.6 saat"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Anız Yakmak Geleceğimizi Yakmaktır"

Şehit annesi: "Devletimiz oğlumun yokluğunu bana aratmamak için hep yanımda oldu"

Yükleniyor